Thuisagenda

Binnenvaartmuseum digitaal!
 • Wat is het?: Op de website van vereniging De Binnenvaart kan een virtuele rondleiding gemaakt worden door de René Siegfried en Lashbak CGS 6013. Op deze wijze wandel je door het Binnenvaartmuseum bijna alsof er echt doorheen gelopen wordt op eigen gekozen snelheid.
 • Spelletjes spelen: Bij het Binnenvaartmuseum is het Binnenvaartbordspel ook nog te verkrijgen.
Meer informatie
Pictura
 • Activiteit: Pictura is momenteel gesloten en veel van kunstenaars lopen kansen mis hun werk te exposeren en te verkopen. Daarom laten we nu online de tentoonstelling ‘The Other Place’ zien en zijn we met ’We Got Your Back' gestart, zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat we kunst terugbrengen onder de mensen. De tentoonstelling kan online worden bekeken via de website.
 • Koop kunst voor in huis: Bij ‘We Got Your Back’ worden werken op papier na 10 mei voor € 100,- per stuk verkocht. Blijf op de hoogte via de site en social van Pictura.
Meer informatie
Kijken, Kijken, niet lopen!
 • Activiteit: Ontdek het Onderwijsmuseum vanuit je luie stoel. Roos & Hannah, onze favoriete historici aan huis, duiken het Nationaal Onderwijsmuseum in. Of moeten we zeggen.. (droog)zwemmen? Wat we daarmee bedoelen, daarvoor moet je toch echt eerst deze rondleiding volgen. Één hint: het is onderdeel van onze rijke Nederlandse onderwijsgeschiedenis, vol creatieve lesmethodes!
Begin de rondleiding
Zandvliet film
 • Wat is het : Het Dordrechts Museum is een nieuw kunstwerk rijker: de muurschildering Aan ’t Groothoofd, van Robert Zandvliet (Terband, 1970). Een panoramische waterspiegeling die zich uitstrekt over een bolle muur van ruim vijftig meter lang.
 • Benieuwd: Bekijk de film over de totstandkoming van het kunstwerk.
Meer informatie
Heel Holland Exposeert Thuis!
 • Activiteit: Vanaf vrijdag 10 april publiceert het Nationaal Onderwijsmuseum een hele bijzondere online workshop: ‘Heel Holland Exposeert Thuis!’ In vier video’s worden kinderen (en families) uitgedaagd thuis een expositie te maken. Precies zoals dat in een echt museum gebeurt, maar dan nét even anders.
 • Wat houdt het in?: De online cursus is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je een tentoonstelling maakt. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal achter de schermen in een museum voordat de tentoonstelling te zien is? In vier afleveringen leert de kijker verzamelen, een catalogus maken, een tentoonstelling bouwen en reclame te maken voor de tentoonstelling. De cursus is een echte familie-cursus; iedereen kan meedoen.
 • Meedoen: Dat kan! Hou de Facebookpagina en de website van het Nationaal Onderwijsmuseum in de gaten: op vrijdag 10 april verschijnt de eerste workshop. De overige drie afleveringen worden in de drie dagen daarna gepubliceerd.
Meer informatie
Thuismuseum van het Dordrechts Museum
 • Wat is het?: Het enthousiaste Educatie-team van het Museum verzorgt op social media onder de titel “Kunst in quarantaine” een wekelijkse educatieve post voor kinderen. Op de website vind je leuke dingen om te doen tijdens je thuis-tijd.
Meer informatie
Thuisonderwijs bij het Onderwijsmuseum
 • Wat is het?: Het Onderwijsmuseum plaatst regelmatig een blog over thuisonderwijs in het verleden. Leuke achtergrondverhalen over onderwijs in het verleden.
Bekijk de blogs.
Dordrechts Museum: Tholen rondleiding
 • Wat is het?: De werken van de veelzijdige kunstenaar Willem Bastiaan Tholen, wilden we aan zoveel mogelijk mensen tonen. Nu de deuren gesloten zijn, wordt een rondleiding door de tentoonstelling op Facebook gepubliceerd.
Bekijk het via de Facebook-pagina
Huis van Gijn fijn van draat
Filmreeks ‘Juffrouw Fijn van Draat’
 • Wat is het?: n deze filmreeks ontdek je hoe het er in de 19e eeuw in Huis Van Gijn aan toe ging. Hoe zag een dag in het leven eruit, wie woonden er in het huis, hoe werd er gekookt, hoe werden gasten ontvangen etc. Aan de hand van boeken en andere documentatie kunnen we daar nu een beeld van schetsen en is het alsof we even terug gaan in de tijd. Conservator Wyke Sybesma neemt je mee.
 • Waar kan ik het volgen?: Ga naar de Facebook-pagina van Huis van Gijn en abonneer je op hun video-kanaal.
Bekijk het Facebook-kanaal
Blijf genieten van Pictura
 • Activiteit: Pictura is gesloten maar je kunt wel blijven genieten van het aanbod. Alle uitgaves van het Pictura blad zijn online te lezen. Zo haal je Pictura een beetje in huis.
Meer informatie
skyline-visual