Winkelen op het Achterom & Bagijnhof

Mode en meer zo kunnen we deze straten wel omschrijven. Het Achterom kenmerkt zich door een combinatie van lunchrooms en winkels terwijl je op het Bagijnhof en de Visstraat terecht kunt voor de warenhuizen en diverse betere kledingwinkels en schoenenzaken.

Het Bagijnhof is het visitekaartje van de stad. Menig publiek vanuit het station maakt hier entree. Je vindt er grote ketens als Mediamarkt, Hema, Omoda, Costes en C&A. Dit gebied heeft een lange historie, waar ooit een hofje voor begijnen stond, vandaar de straatnaam, en waar het oude postkantoor was gevestigd. Het Bagijnhof loopt verder in de Visstraat met mooie monumentale panden tot aan de Voorstraat.

Zo is in het historische pand in renaissancestijl Crimpert Salm binnenkort een hagelnieuw restaurant gevestigd. Voor heren vind je er de betere kledingwinkels zoals Roodfeld, Jac Hensen en Adam Brandstore. Verder zit er een woon-, muziekinstrumenten- en feestwinkel en winkels voor je huishoudelijke spullen. Op het Achterom vind je een bloemenspeciaalzaak, tassenwinkel, (zonne)brillen specialist, lingeriewinkel, bakker, supermarkt en babyartikelen warenhuis. Voor ieder wat wils.

Terug naar het overzicht.
skyline-visual