Winkelen op het Scheffersplein, Voorstraat en Groenmarkt

Het Scheffersplein is het centrale horeca- en terrassenplein. Het plein is vernoemd naar de Dordtse schilder Ary Scheffer, waarvan midden op het plein een standbeeld staat.

Rondom het pllein en op de Groenmarkt zitten diverse restaurants en cafés variërend van oude stadscafés tot sfeervolle trendy restaurants. Van heerlijke authentieke poffertjes tot Franse cuisine, de keuze is uitgebreid. Koffie en gebak van Coffeelicious mag je ook niet missen.

De Voorstraat, in de volksmond Voorstraat Midden & Augustijn, ‘loopt’ van de Visstraat tot en met de Berckepoort waar het autovrije gebied ophoudt.

Je vindt hier verder leuke nieuwe winkels met verrassende concepten. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de grootste reisbelevingswinkel van Nederland, de Travel Store in de Waalse kerk. Verder vind je hier een heuse popcornshop,schoenen-, tassen- en kledingwinkels, juweliers, een stripfiguren- en een stripboekenwinkel. Ook zit er een bijzondere winkel die pentekeningen van Dordrecht en het koninklijk huis verkoopt en een speciaalzaak in maatwerk kussens en matrassen.

Houd je van brocante en industrieel, dan moet je eens gaan kijken bij Stoer Spul. Bij deze winkel en verderop in de straat vind je een aantal winkels met allerlei vintage woonaccessoires.

Terug naar het overzicht.
skyline-visual