Distilleerderij Rutte & Zn

Muzikale monumenten

Het hele weekend kunt u genieten van bijzondere artiesten die het maken van muziek tot een kunst verheven hebben. Op zaterdag en zondag bent u welkom bij onderstaande Muzikale Monumenten. Tussen 13.00 - 17.00 uur is er op verschillende momenten muziek. Toegang is gratis. Vol is vol!

Zaterdag: Trio Açai

Locatie: Distilleerderij Rutte & Zn
Tijd: 13:00 – 17:00

Voor de artiesten is de Braziliaanse cultuur een tweede natuur. Met Trio Açai be- nadrukken zij de intieme kant, de wat ingetogenere klanken binnen de Samba, de Música Popular Brasileira, de Bossa Nova. Femke’s prachtige stem zweeft virtuoos boven de onderhuids kokende grooves van de mannen, haar weergaloze vertolking komt binnen ook al is men de Portugese taal niet machtig.

Trio Acai

Zondag: SmallTalk

Locatie: Distilleerderij Rutte & Zn
Tijd: 13:00 – 17:00

Emilio & Oscar vormen gezamenlijk de band Small Talk. Met zang, gitaar en con- trabas spelen zij bekende nummers. Het repertoire bestaat uit disco, latin, pop, golden oldies en rock&roll, Hits uit de top 2000 geheel uitgevoerd in een eigen jasje. Interactie met het publiek staat voorop en ook voor verzoekjes draait de band haar hand niet om.

SmallTalk

Zaterdag: Artvark Saxofoon Quartet

Locatie: Het Hof
Tijd: 13:00 – 17:00

Artvark, een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is. Weg met de stoeltjes! Artvark meandert door muzikale tradities en beweegt zich over het podium vol- gens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

artvark saxofoon kwarter

Zondag: Marjolein Mijers

Locatie: Het Hof
Tijd: 13:00 – 17:00

Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. Zonder zich te vertillen aan de “zwaarte van het leven”. Marjolein geeft, onder instrumentale be- geleiding van de broers Onno en Walter Kuipers, een Rotterdamse twist aan Ierse, Zweedse, Bulgaarse en Hongaarse muziek.

Marjolein Meijers

Zaterdag: The Busquito's

Locatie: Stadhuis
Tijd: 13:00 – 17:00

Deze 4 uitzonderlijke muzikanten nemen u mee op een vrolijke reis langs diverse muzikale genres. Swing, Calypso, Samba, Rock&Roll, Klassiek en alles daar tus- sen- en omheen. Ze mengen zich in het publiek, regelen spontane line-dances, limbo wedstrijden en spelen serenades. Voor zover de Corona maatregelen dit toelaten. Het is moeilijk stil te blijven zitten bij al dit aanstekelijk enthousiasme.

The Busquito's

Zondag: The Waltons

Locatie: Stadhuis
Tijd: 13:00 – 17:00

Bij The Waltons blijken de begrippen ‘subtiel’ en ‘van-dikhout-zaagt-men-planken’ uitstekend hand in hand te gaan. De zes mannen uit Dordrecht hebben een onna- volgbare, eigen stijl ontwikkeld en spelen een repertoire dat voor de rechtgeaarde muziekliefhebber niets te wensen overlaat. The Waltons zijn een groot feest! Het
is muziek zoals het hoort, met hart en ziel gespeeld en doorspekt met een stevige dosis humor.

The Waltons
skyline-visual