Digitale Open Monumentendagen

Het alternatieve programma is digitaal en bestaat uit een serie podcasts ‘Leermonument in Dordrecht’ en de app ‘Dordrecht5D’.

Podcastserie ‘Leermonument in Dordrecht’

Voor de podcast ‘Leermonument in Dordrecht’ selecteerden we drie juweeltjes die passen bij het thema. Mignon Nusteling gaat in gesprek met Sara en Rick die een grote loods achter de oude Ambachtsschool aan de Reeweg verbouwen tot woonhuis. Bekende Dordtenaar Kees Klok neemt je mee naar het Johan de Witt-gymnasium en vertelt over de gebroeders De Witt. Of luister naar Stefan Vogels, educator van het Onderwijsmuseum, die vertelt over het gebouw De Holland en de tentoonstelling ‘Nazipropaganda voor de jeugd’. Beluister de verhalen in de podcast waar en wanneer je maar wilt. De serie bestaat uit drie afleveringen en is vanaf 11 september te beluisteren via SoundCloud (zonder inloggen), Spotify en iTunes.

Luister naar ‘Leermonument in Dordrecht’
Albumhoes Open Monumentendagen

Interatieve app Dordrecht5D

Dordrecht5D is een interactieve app met wandeling door Dordrecht, die je zowel thuis vanaf de bank als lopend door de binnenstad kunt doen. Dwaal rond langs prachtig vormgegeven gevels, havens en poorten of leer meer over verschillende monumenten die passen bij het thema ‘Leermonument’. Op je telefoon of tablet kijk je rond in Dordrecht en binnen bij een aantal monumenten. De app ‘Dordrecht5D’ kunt bekijken via www.dordrecht5d.nl of downloaden via de Google Play- en Appstore.

Download de app Dordrecht5D
skyline-visual