Open Monumentendagen 2020

Dit jaar vinden de Open Monumentendagen plaats op 12 & 13 september 2020. Gedurende dit weekend staan er weer veel deuren van monumenten wagenwijd voor je open om de prachtige historie te bewonderen. Zien we jou tijdens dit weekend in Dordrecht?

Dordrecht is met ruim duizend monumenten een echte monumentenstad. De historische binnenstad met haar schilderachtige straten spreekt al tot ieders verbeelding. Wat speelde zich hier vroeger allemaal af? Maar tijdens de Open Monumentendagen ziet en hoor je juist ook wat er áchter deze mooie gevels schuilt. Door het grote aantal panden dat haar deuren openstelt, ervaart u de rijke geschiedenis aan den lijve. Tot leven gebracht door de verhalen van de trotse eigenaren, historici en vele vrijwilligers.

Niet alleen staan de deuren wagenwijd voor je open. Er worden ook speciale activiteiten georganiseerd, vaak inspelend op het thema van de landelijke Open Monumentendagen. Oriënteer je, voordat je op pad gaat, op het programma. Sommige activiteiten en openstellingen zijn alleen zaterdag, andere uitsluitend op zondag. Alle deelnemende panden zijn gratis te bezoeken.

Wil je nog meer informatie over de monumenten in Dordrecht? Neem dan de gids “Monumenten in Dordrecht” mee op je route door de stad. Verkrijgbaar in intree Dordrecht | VVV en de deelnemende panden. Deze gids bied je meer achtergrondinformatie over ruim zestig beeldbepalende panden in Dordrecht.

Welkom bij de Open Monumentendagen!

Om een leuk beeld te krijgen van de Open Monumentendagen kunt u hier de programma brochure van 2019 downloaden

skyline-visual