Open Monumentendagen 2019

14 & 15 September 2019

Dordrecht is met ruim duizend monumenten een echte monumentenstad. De historische binnenstad met haar schilderachtige straten spreekt al tot ieders verbeelding. Wat speelde zich hier vroeger allemaal af? Maar tijdens de Open Monumentendagen ziet en hoort u juist ook wat er áchter deze mooie gevels schuilt. Door het grote aantal panden dat haar deuren openstelt, ervaart u de rijke geschiedenis aan den lijve. Tot leven gebracht door de verhalen van de trotse eigenaren, historici en vele vrijwilligers.

Niet alleen staan de deuren wagenwijd voor u open. Er worden ook speciale activiteiten georganiseerd, vaak inspelend op het thema van de landelijke Open Monumentendagen. Oriënteer u, voordat u op pad gaat, op het programma. Sommige activiteiten en openstellingen zijn alleen zaterdag, andere uitsluitend op zondag. Alle deelnemende panden zijn gratis te bezoeken.

Wilt u nog meer informatie over de monumenten in Dordrecht? Neem dan de gids Monumenten in Dordrecht mee op uw route door de stad. Verkrijgbaar in intree Dordrecht | VVV en de deelnemende panden. Deze gids biedt u meer achtergrondinformatie over ruim zeventig beeldbepalende panden in Dordrecht.

Welkom bij de Open Monumentendagen!

skyline-visual