Leuk voor kinderen

28 september 2020

< terug naar het overzicht

Leg de tablet of de Wii maar aan de kant, want ook in de oudste stad van Holland is voor de jongste generatie heel wat te beleven.

Uitagenda

Check eerst de uitagenda voor alle leuke activiteiten voor kinderen.

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Kippen, geitjes, konijnen, koeien, paarden en nog veel meer andere dieren bevolken de stadsboerderij in het Weizigtpark, achter het centraal station. Ze lopen in de dierenweide of zitten warm binnen in de boerderij van het Duurzaamheidscentrum. Om vier uur ‘s middags worden de dieren gevoerd en mag jij een handje meehelpen.

Buiten spelen

Naast de stadsboerderij in het Weizigtpark is een vrij toegankelijke speeltuin waar je kunt klimmen, klauteren, schommelen of roetsjen op de kabelbaan.  Sjouwen met takken, een hut bouwen, vlotvaren en ravotten kun je in het Speelbos in de Hollandse Biesbosch en in het Speelbos van Boswachterij De Elzen. 

Trek je laarzen aan en neem de zonnepont vanaf het Biesboschcentrum naar het Griendmuseumpad in de Hollandse Biesbosch. Neem een kijkje in de griendwerkershuisjes, waar de griendwerkers vroeger sliepen en hun potje kookten. Of huur een bootje om door de kleine kreekjes van het gebied te varen. In het Beverbos kun je kijken bij de beverburcht, het onderkomen van dit knaagdier en als je geluk hebt dan loop je er een tegen het lijf. 

Sportief bezig zijn

De coaches van Dordt Sport gaan de hele zomer de wijken in met leuke activiteiten. Bekijk het programma via de link. Zoek je liever de koelte op? Dan kan je deze zomer ook schaatslessen nemen.

Torenklimmen

De toren van de Grote Kerk in Dordrecht staat schever dan de wereldberoemde Toren van Pisa in Italië. Haal even diep adem voordat je de 275 treden omhoog klimt. Boven aangekomen kun je lekker uitblazen en genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de omgeving. Bij helder weer kun je zelfs tot aan Rotterdam kijken.

Sterrenkijken

Vlakbij het bezoekscentrum Biesbosch is Sterrenwacht Mercurius. Bij helder weer kun je door de sterrenkijker een blik nemen in het immense universum. Maan en planeten zijn tot in detail te zien en overdag wordt er met een speciaal filter naar de zon gekeken.  Een bezoek aan sterrenwacht Mercurius is dus niet alleen een recreatief uitje. Het is ook een leerzaam avontuur voor jong en oud. Sinds 8 juli is de Sterrenwacht weer geopend, je moet van te voren wel even reserveren.

Thuis bij Simon van Gijn

Al meer dan 100 jaar geleden woonde Simon van Gijn met zijn gezin in een statig Patriciërshuis aan de Nieuwe Haven. Simon was van beroep bankier, maar hield ook van het verzamelen van allerlei spullen. Op zolder bijvoorbeeld staat een grote verzameling antiek speelgoed. Na de dood van de familie van Gijn heeft de gemeente het pand in gebruik genomen als museum.

Trouwens, in Huis van Gijn, in het Dordrechts Museum en het Hof van Nederland zijn ook allerlei leuke spellen verkrijgbaar, waarmee je op een speelse manier het museum kunt verkennen. Zo kun je in Huis van Gijn de audiotour ‘Inspecteur Ziezo’ doen, in het Dordrechts Museum het familie dobbelspel ‘Werp jezelf door het museum’ en in het Hof van Nederland ‘Het Grote Hofspel’.

Kidsroutes

Dwaal je liever door de binnenstad ? Haal dan de gratis kinderspeurtocht ‘Kraeck den Code’ bij de VVV. Een schatkaart vol vragen en opdrachten neemt je vanaf de Grote Kerk via de historische havens, mee naar het Groothoofd langs allerlei monumenten. Weet jij de code te ontcijferen? Je kunt de wandeling hier downloaden.

 

skyline-visual