Rondvaarten en rondritten

< Terug naar overzicht

Ontdek de stad op een unieke manier

Leer de historische binnenstad en haar rijke geschiedenis kennen aan de hand van een stadswandeling. De VVV verkoopt een wandelboekje met daarin een route langs de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden. Met dit boekje kom je allerlei interessante en leuke dingen te weten over de stad. Het boekje is te koop aan de VVV balie of via de VVV-webshop. Liever onder begeleiding de stad ontdekken? Maak een afspraak met een deskundige VVV-gids.

Er zijn ook diverse mogelijkheden om de stad op een andere manier te ontdekken, we geven je enkele tips!

Si Barone
Dordrecht is het mooist vanaf het water!  Bij Si Barone laten ze u graag de historische havens en plekjes zien die anders verborgen blijven, zoals de vele bruggen, donkere doorkijkjes en mooie pakhuizen. Heeft u een speciale wens? Ze verzorgen mooie rondvaarten en arrangementen op maat!
www.si-barone.nl

Dordtevaar
Een rondvaart met de Dordtevaar laat je alle facetten van de prachtige Dordtse havens zien. Varend door de smalle watergangen kom je langs en onder de mooiste plekjes in het historische stadscentrum van Dordrecht. Je vaart onder eeuwenoude boogbruggen door en komt op schilderachtige plekken. Vervolgens vaar je door naar de Oude Maas, een van de drukst bevaren rivierenpunten van Europa. In de elektrisch aangedreven open boot kunnen ongeveer 40 personen. De enthousiaste gids vertelt over de geschiedenis en bezienswaardigheden. De boot heeft een opstapplaats naast de Wijnbrug (bij visrestaurant de Stroper). Een tocht duurt ongeveer een uur.
www.destroper.nl

Dordrecht Tours
Met Dordrecht Tours bekijk je de historische binnenstad vanuit een elektrische trein. De trein stopt onder andere bij het Stadhuis, de Grote Kerk, Scheffersplein en het Onderwijsmuseum. Met een hop on hop off ticket kun je in- en uitstappen waar je wilt.
www.dordrechttours.nl

Wijnhavenvaart
Wil je klassiek varen in de sfeer van vroeger? Bij Wijnhavenvaart vaar je in stijl in een authentieke mahoniehouten Petterson roefboot uit 1940. Vanaf het water ervaar je de schoonheid van Dordrecht op een unieke wijze en zie je dingen die wandelend door de stad niet zijn waar te nemen. Leuk om je familie mee te verrassen of zakelijke relaties te verwennen met een lunch aan boord. Je kunt zelfs een picknickmand laten vullen met lokale lekkernijen. Ze bieden verschillende rondvaarten voor maximaal zes personen.
www.wijnhavenvaart.nl

DD Cornelis
Varen door Dordrecht, de havens en over de rivieren in een oude zalmdrijver, is een ervaring op zich. Met dit scheepstype werd in het verleden op de rivieren rond de stad gevist. Geen luxe rondvaartboot, maar een bijna negen meter lange drijversschuit. De DD Cornelis vaart je ook fluisterstil door Nationaal Park de Biesbosch. Door de geringe diepgang zijn zelfs de kleine kreken bevaarbaar. Ze bieden rondvaarten op maat voor minimaal 4 tot maximaal 12 personen. Afvaarten vanuit de stad, Villa Augustus, het Wantij of eigen keuze. Aan boord zijn er mogelijkheden voor een hapje/drankje, koffie of lunch. De schipper (die ook wandelingen in de stad organiseert) vertelt zelf over stad en natuur.
www.ddcornelis.nl

skyline-visual