Wandel- en fietsroutes

Genieten van rust en ruimte

Dordrecht heeft nog veel meer te bieden dan alleen de binnenstad. Vanuit de binnenstad fiets je in korte tijd naar Nationaal Park de Biesbosch waar je kunt genieten van de unieke natuur. In de polders van het eiland van Dordrecht kun je genieten van natuur, water en rust. Bij de VVV Dordrecht (en de webshop van de VVV) zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

Als je een fiets wilt huren dan kun je ook bij de VVV terecht. Kijk onderaan de pagina voor alle adressen voor fietsverhuur.

Een aantal voorbeelden van routes die bij de VVV te koop zijn vind je hieronder.

Eiland van Dordrecht en Biesbosch Fietsroute | 45 km

Ontdek niet alleen de prachtige historische binnenstad van Dordrecht, maar ook het schitterende buitengebied waar u zult genieten van de weidsheid, rust, ruimte en veelzijdige natuur. Met de pont maakt u een overtocht naar de provincie Noord-Brabant waar u door het mooie Nationaal Park de Biesbosch zult fietsen.

Download de fietsroute

Bunkerlinie Fietsroute

Fietsroute langs de Dordtse bunkers uit 1940, onderdeel van het zuidfront van de ‘Vesting Holland’. Inspannende tocht, vooral met tegenwind, door het buitengebied van het eiland van Dordrecht.

Meer informatie

Fietsroute Dordrecht - Kinderdijk - Biesbosch

Fietsroute vanuit Dordrecht naar Kinderdijk en Biesbosch (33 of 43 km). Knooppuntenroute vanuit Dordrecht waar je cultuur kunt snuiven in de oudste stad van Holland. Met de Waterbus steek je over naar Alblasserdam en fiets je naar Werelderfgoed Kinderdijk. Daarna door de prachtige Alblasserwaard en maak je nog een rondje door de Hollandse Biesbosch.

Meer informatie
Fietsroute Dordrecht, Kinderdijk, Biesbosch

LF Maasroute

De LF Maasroute is de Langeafstand Fietsroute die het stroomgebied van de Maas volgt. Onderweg kom je o.a. door de Biesbosch, Dordrecht, Hoeksche Waard en langs Werelderfgoed Kinderdijk. Het fietsen langs de Maas is een belevenis op zich. De route loopt vanaf de grens bij Maastricht tot aan Rotterdam. De route is bewegwijzerd en er is een fietsgids verkrijgbaar. De fietsgids van de Maasroute biedt overzichtelijke kaarten. En vertelt je letterlijk het verhaal over deze boeiende rivier.

Meer informatie

Fietsen langs herbestemd erfgoed

Deze fietsroute neemt je mee langs religieus en ander herbestemd erfgoed in Dordrecht, Hollands oudste stad. U fietst langs historische havens met gerestaureerde pakhuizen en door de monumentale binnenstad van Dordrecht waar u kerken vindt die nu in gebruik zijn als kunstcentrum of zelfs als keukenwinkel. Ook neemt deze route u mee naar het waterrijke polderlandschap van het Eiland van Dordt.

Download de fietsroute
skyline-visual