Wandel en fietsroutes voor locals

< Terug naar overzicht

Wandelen is gezond!

Het is goed voor de bloedsomloop, voor de longen en voor het hart. Daarnaast wordt je er sterker van en het is goed voor je humeur. De buitenlucht krijg je er gratis bij. Al wandelend is het puur genieten van het historische erfgoed en de ongerepte natuur. Van de uitgestrekte groene polders, buitendijkse natuur tot langs de mooie havens van de binnenstad. Er is genoeg te zien. Wil je wat meer kilometers maken dan brengt de waterbus je langs vele haltes in de Drechtsteden

Verrassende routes in de binnenstad

We hebben een tweetal routes in de binnenstad uitgestippeld. De hofjesroute en de Street Art Tour. Deze wandelingen nemen je mee naar historische Dordrecht of juist de stad van vandaag de stad. Absoluut een aanrader voor iedereen die Dordrecht al denkt te kennen. De Hofjesroute bekijk je hier, en de Street Art Tour hier.

Beleef de Drechtsteden
Met een stadswandeling kom je langs alle mooie plekken van de historische Dordtse binnenstad. Je kunt een heerlijke wandeling maken langs de havens en rivieren. Er zijn al diverse routes voor je uitgezet zodat je ook een specifiek thema kunt uitlichten. Zo is er een kunstrondje, brugwachtersroute, route langs gevelkopjes, hoogwaterplekken, hofjes, een wijnrondje en zelfs langs het traject van de Middeleeuwse stadsmuur van Dordrecht. Maak eens een bezoek aan Sliedrecht, het dorp waar baggerhistorie tot leven komt of Alblasserdam, door het historische centrum van het Damdorp en langs de molens van Werelderfgoed Kinderdijk. Met het wandelroutenetwerk Drechtsteden heb je maar liefst 190 km wandelplezier.
Kaart wandelroutenetwerk Drechtsteden €1,- te koop bij de VVV winkels en online shop
www.vvvdordrecht.nl

Polders en natuurgebieden
Houd je meer van een avontuurlijke wandeling? Ga dan de Biesbosch in. Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland en onverharde laarzenpaden. Uitgebreide routebeschrijvingen en aanvullende informatie over routes zijn verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. Een aantal routes zijn alleen per bootje bereikbaar die je daar ook kunt huren. Misschien spot je er nog mooie vogels of zelfs een bever. Ook vind je langs de routes genoeg picknicktafels waar je even wat kunt eten of drinken. Wist je dat je bij het Biesboschcentrum zelfs gratis een off-the-road-rolstoel kunt lenen waarmee je over onverharde paden kunt rijden.

Of ben je al eens in De Nieuwe Dordtse Biesbosch geweest? Dan moet je dat zeker eens gaan doen! Je kunt er volop wandelen en fietsen. Het is een gevarieerd natuur- en recreatiegebied nabij Sterrenburg, De Elzen en De Kop van ’t Land. Maak vanaf een vlonderpad of uitkijkpunt kennis met de typische Biesboschnatuur met open water, uitgestrekte rietvelden, vochtige graslanden en bosschages. Kies voor een groot of klein rondje of strijk met een kleedje neer en geniet van het uitzicht!
www.np-debiesbosch.nl

Pak de fiets en trek er op uit! 

De wind in je haren, je blik op de horizon en het prachtige landschap dat langzaam aan je voorbij gaat. Voor mooie fietsroutes hoef je niet ver te gaan: in onze eigen regio kun je prachtige tochten maken. Ontdek plekken die je nog nooit eerder hebt gezien.

Dordrecht heeft nog veel meer te bieden dan alleen de binnenstad. Vanuit de binnenstad fiets je in korte tijd naar Nationaal Park de Biesbosch waar je kunt genieten van de unieke natuur. In de polders van het eiland van Dordrecht kun je genieten van natuur, water en rust. Bij de VVV Dordrecht (en de webshop van de VVV) zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

Een aantal voorbeelden van routes die bij de VVV te koop zijn:

Eiland van Dordrecht en Biesbosch Fietsroute – 43 km

Ontdek niet alleen de prachtige historische binnenstad van Dordrecht, maar ook het schitterende buitengebied waar u zult genieten van de weidsheid, rust, ruimte en veelzijdige natuur. Met de pont maakt u een overtocht naar de provincie Noord-Brabant waar u door het mooie Nationaal Park de Biesbosch zult fietsen.

Bunkerlinie Fietsroute

Fietsroute langs de Dordtse bunkers uit 1940, onderdeel van het zuidfront van de ‘Vesting Holland’. Inspannende tocht, vooral met tegenwind, door het buitengebied van het eiland van Dordrecht.

Fietsroute Dordrecht – Kinderdijk – Biesbosch

Fietsroute vanuit Dordrecht naar Kinderdijk en Biesbosch (33 of 43 km). Knooppuntenroute vanuit Dordrecht waar je cultuur kunt snuiven in de oudste stad van Holland. Met de Waterbus steek je over naar Alblasserdam en fiets je naar Werelderfgoed Kinderdijk. Daarna door de prachtige Alblasserwaard en maak je nog een rondje door de Hollandse Biesbosch.

Eiland van Dordrecht & Biesbosch

Fietsroute van 43 km door het historische Dordrecht, het Eiland van Dordrecht en een stukje Nationaal Park de Biesbosch op de Brabantse oever. Ontdek niet alleen de prachtige historische binnenstad van Dordrecht, maar ook het schitterende buitengebied waar u zult genieten van de weidsheid, rust, ruimte en veelzijdige natuur. Met de pont maakt u een overtocht naar de provincie Noord-Brabant waar u door het mooie Nationaal Park de Biesbosch zult fietsen

Biesboschroute

Deze fietstocht van 34 kilometer start bij het Toeristisch Overstappunt: De Hollandse Biesbosch.
Download de route hier.

Genieten van de natuur op het Eiland van Dordrecht

Fietsen langs herbestemd erfgoed

Deze fietsroute neemt je mee langs religieus en ander herbestemd erfgoed in Dordrecht, Hollands oudste stad. U fietst langs historische havens met gerestaureerde pakhuizen en door de monumentale binnenstad van Dordrecht waar u kerken vindt die nu in gebruik zijn als kunstcentrum of zelfs als keukenwinkel. Ook neemt deze route u mee naar het waterrijke polderlandschap van het Eiland van Dordt.

Download de route hier.

 

Route langs monumenten in de stad.
skyline-visual