Schapenactie Dordtse Binnenstad

9 mei 2019

Binnenstadondernemers brengen Dordtse schaap tot leven

In 2017 sierde een groot kunststof schaap menig winkeletalage in de binnenstad. De ondernemersvereniging in de Dordtse binnenstad herhaalt deze succesvolle schapenactie in 2019 in aangepaste vorm.

Sinds april sieren schapen-schilderijen het etalagebeeld van de vele aangesloten winkels. De vrolijke schilderijen worden gemaakt op tekeningen van de Dordtse kunstenares en kunsthistorica Annenies Keur van Anne Nies Keur Art|Design op de Vriesestraat 18. Als vakvrouw is zij een groot liefhebber van het middeleeuwse Dordtse “schapenkoppen”-verhaal. In rondleidingen en lezingen maakt zij graag gebruik van deze fantastische anekdote.

De voor-bewerkte doeken zijn uitgereikt aan de winkeliers die daar zelf verder mee aan de slag kunnen. Welke ondernemer is het beste in staat om zijn branche tot leven te laten komen in het eindresultaat. Fietsenmakers kunnen zich onderscheiden door het gebruik van oude binnenbanden, bloemisten kunnen zich uitleven door het gebruik van (droog-)bloemen. Iedereen kan zijn eigen aankleding verzinnen.

Het winkelende publiek kan tot medio mei alle werken bekijken en mee-bepalen welke winkelier het mooiste eindresultaat heeft gecreëerd. Zij kunnen hiervoor een foto mailen naar secretariaat@pobd.nl of appen naar het speciale telefoonnummer 06-13914888. Onder de inzenders worden 10 waardebonnen verloot.

Op 26 mei zullen de mooiste doeken worden geveild voor het goede doel, tijdens de grote binnenstad-actie Dordt Pakt Uit. Zit er een bijzonder mooi exemplaar tussen dat een waardevolle aanvulling is voor uw huiskamer, doe dan op voorhand al een bod via de winkelier waar het KunstSchaap de etalage siert.

Bekijk ook de video compilatie horende bij deze actie:

skyline-visual