De Beren

Nieuw: De Beren

De BerenDe grote metamorfose van Baloe Beer

Je dacht misschien dat er een nieuw restaurant was geopend aan het Scheffersplein, daar op de hoek van Baloe. Fout gedacht! Het is nog altijd dezelfde horecagelegenheid, alleen heeft het eetcafé een complete metamorfose ondergaan: de oude eetcafé-Beer is vertrokken en nu word je er welkom geheten door De Beren, een stijlvol en gezellig restaurant met een geheel vernieuwde inrichting én kaart.

“Wat er anders is? Je kunt beter vragen wat er niét veranderd is,” lacht projectmanager Claudia Bloem. Ze overdrijft niet: alleen de entree van het monumentale pand, met de prachtige oude draaideur en karakteristieke tegeltjes, is hetzelfde gebleven. De rest is onherkenbaar vernieuwd. Bloem: “Na zeventien jaar niets veranderd te hebben, is nu echt álles grondig aangepakt.”

De kleuren groen, zwart en brons voeren de boventoon in het vernieuwde interieur waarin moderne, industriële elementen worden gemixt met warme, sfeervolle details. “Zowel jong als oud voelt zich hier thuis,” merkt Bloem. “Jongeren vinden het heel hip, terwijl wat oudere gasten aangeven het juist zo ouderwets gezellig en chique te vinden.”

De BerenEinde van après-skitijdperk

De lange tafels hebben plaatsgemaakt voor sfeervolle, intieme zitjes. Echte blikvangers zijn de grote, ronde tafels met daaromheen een eveneens ronde, comfortabele bank die plaats biedt aan vier à vijf personen. Het is alsof je er neervlijt op chique groen pluche. Niets herinnert hier nog aan de ‘oude’ Beer en om die reden is de naam ook gewijzigd in het kort maar krachtige ‘De Beren’. Bloem: “Op alle fronten zijn we veranderd van een eetcafé naar een echt restaurant. De oude stijl, inclusief het après-skigehalte van voorheen, vind je bij De Beren Dordrecht niet meer terug.”

Vernieuwde kaart & luxe cocktails

Ook de kaart is volledig nieuw. “Er staan minder gerechten op, maar daardoor kunnen we een nog hogere kwaliteit waarborgen en ook veel meer inspelen op specifieke wensen van de gast,” legt Bloem uit. Meteen al een enorm succes is de grillspecialiteit. Bloem: “Dit seizoen is het de Tomahawk-steak: met ruim een kilo aan vlees ideaal om te delen. Echt een beleving aan tafel!” Vegetariërs worden ook niet vergeten: van alle burgers is een vegetarische variant verkrijgbaar, er is vega kipsaté die bijna niet van echt te onderscheiden is en op de seizoenskaart prijkt een pastinaakpasta met rijke vegetarische carbonarasaus. Ook lekker: De Beren serveren luxe cocktails!

De BerenZonovergoten terras

En dan is er natuurlijk nog dat fijne, zonnige terras op het Scheffersplein, met maar liefst 150 zitplekken. En daar komen er in de loop van het seizoen nog eens zeventig extra bij! Vanaf de grote loungebanken tegen de gevel heb je geweldig zicht op het bruisendste plein van de stad. Als je hier gaat zitten, wil je niet meer weg. En weet je, dat hoeft ook niet. Begin er om 11.00 uur je dag met koffie en taart, blijf lekker hangen voor een lunch, laat de middag rustig overgaan in een borrel, gevolgd door een heerlijk diner en doe er om 23.00 uur de lichten uit na cocktails en bitterballen. Gegarandeerd een bere(n)gezellige dag!

Wijnstraat 241
www.beren.nl

skyline-visual