Nieuw: Belicio Cheatday

29 april 2019

Belicio CheatdayZoetwarenhemel voor jong en oud

We letten natuurlijk allemaal op wat we eten – gezond, vers en vooral niet teveel. Maar soms heb je zo’n dag waarop alles in je lijf schrééuwt om zoetigheid. Zo’n dag waarop je jezelf zou willen onderdompelen in ijs, chocola, snoep en andere lekkernijen. Dan is het hoog tijd voor een zogenaamde ‘smokkeldag’. En dan is er maar één plek voor je ultieme ‘cheatmeal’: Belicio Cheatday.

Sjakies beroemde Chocoladefabriek verbleekt een beetje bij dit hagelnieuwe ‘zoetwarenrestaurant’ aan het Statenplein. Eigenaresse Amber Beekkerk heeft hier haar eigen sweat dream tot leven gebracht. “Het is veel meer dan een ijssalon,” legt ze uit. “Je kunt het zo gek niet verzinnen of we hebben het: een suikerspin op je ijsje, een cookie-sandwich, een croissant met ijs, een Nutella-pizza, een Oreo-Freakshake of het zeer geliefde Cookie Dough, gemaakt van vers gedraaid koekjesdeeg. Alles, maar dan ook alles kan. Dat extreme, compleet over the top, dat vind ik leuk.”

Create your own

Jij bepaalt helemaal zelf hoe jouw ideale smokkelgerecht eruit komt te zien. Beekkerk: “Het is volledig ‘create your own’. Eerst kies je de basis: ijs, een bubble waffle, donut, crêpes of poffertjes, noem maar op. Vervolgens kies je daar allerlei lekkers bij en ga je het customizen met talloze toppings, versieringen, vers fruit en sausen. Tot slot kun je het geheel nog eens onder laten dompelen in de choco-fontein. Maak het zo gek als je wilt! Wij maken je cheatmeal daarna zo mooi mogelijk op.”

Van fitgirls & -boys tot kinderfeestjes

De mogelijkheden zijn er legio: neem je grote liefde mee voor een romantische date rondom een tweepersoons chocoladefontein, geniet van een uitgebreide High Tea. Toch liever iets gezonds? Ga dan voor een van hun verse over the top smoothies, die meer weg hebben van een uit je glas puilende fruitmand. Met die achter je kiezen, zit het die dag wel goed qua vitaminen! Ook vier je er het kinderfeestje waar ieder kind van droomt. Met een eigen Belicio-begeleider gaan de kinderen zelf koekjes bakken of donuts versieren. Een feestje dat zowel letterlijk als figuurlijk in de smaak zal vallen.

Dordtse primeur

Dordrecht heeft de eer om de eerste vaste winkel van Belicio Cheatday te huisvesten. Na een succesvolle pop-upstore in de Rotterdamse Koopgoot was de keuze voor de Drechtstad een logische, vertelt Beekkerk. “Een groot deel van de volgers op onze social media komt er vandaan en om me heen verhuizen steeds meer mensen naar Dordrecht, dus we besloten er maar eens te gaan kijken. We waren meteen verliefd; wat een super schattige stad! Al wandelend kwamen we dit pand tegen en wisten meteen dat dit het zou worden.”

Vanaf eind april ben je er het hele jaar, zeven dagen per week vanaf 12.00 uur welkom. Op marktdagen openen de deuren al om 9.00 uur, zodat je er kunt genieten van een heerlijk ontbijt met allerlei lekkers. Have a sweat day!

Statenplein 140
www.belicio-cheatday.nl

skyline-visual