Maatregelen rondom coronavirus

12 maart 2020

Het coronavirus heeft inmiddels in heel Nederland een grote impact. Vanuit Dordrecht Marketing en de VVV Zuid-Holland Zuid begrijpen we de zorgen en eventuele vragen bij bezoekers en bewoners van de stad.

We staan in contact met de gemeente over de impact van het coronavirus en volgen de adviezen van het RIVM, de rijksoverheid en de gemeente over (eventueel) te nemen maatregelen.

Voor organisatoren van evenementen:
Naar aanleiding van het RIVM advies heeft de afdeling OOV (Openbare Orde en Veiligheid) samen met de gemeente Dordrecht de benodigde maatregelen in kaart gebracht. Dat betekent dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni geen doorgang zullen hebben.  Meer informatie volgt op korte termijn. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Evenementen, 078-7708777.

Voor de laatste informatie kunt u ook altijd terecht op de site van de gemeente www.dordrecht.nl

Voor toeristen en recreatieve bezoekers:

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus is het VVV kantoor vanaf heden tot nader order gesloten. We vinden het onze verantwoordelijkheid naar u, de maatschappij en ons personeel om de kans op overdracht te minimaliseren.

We blijven tijdens kantooruren (op afstand) beschikbaar voor informatie.

Meer informatie is online terug te vinden op:

* Doen In Dordrecht app;

www.VVVDordrecht.nl voor bladerfuncties van brochures en wandelingen in en om de stad.

Bestellingen van souvenirs en VVV bonnen kunnen gedaan worden via de webshop op deze site.

Annuleringen en sluitingen:
Een overzicht van de maatregelen kunt u hier nalezen. We adviseren u ten alle tijden om de website van de locatie te raadplegen.

Via Facebook en Twitter beantwoorden wij vragen van bezoekers t.a.v. van de ontwikkelingen in de stad.

Voor bewoners:
Bewoners worden geïnformeerd via de kanalen van de gemeente Dordrecht. We verwijzen hiervoor naar onder andere www.dordrecht.nl en www.twitter.com/gemdordrecht. Ook adviseren wij de lokale media in de gaten te houden.

Uiteraard blijven we bewoners via social media en op de websites www.centrumdordrecht.nl en www.vvvdordrecht.nl informeren.

Op landelijk niveau gaat het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) op korte termijn aan de slag om de impact, die de uitbraak en de verspreiding van het coronavirus op de sector heeft, zoveel mogelijk te beperken.

skyline-visual