Genieten met een grote G

25 juli 2020

Leuke terrassen en binnentuinen

Een terrasje pakken blijft voor velen een fijne vrijetijdsbesteding. Zeker als de zon schijnt, voelt het als een kleine vakantie in eigen land. Lange tijd was ‘lekker neerploffen’ vanwege de corona maatregelen niet mogelijk. Sinds 1 juni kan het gelukkig weer. Misschien nog steeds niet zo ongedwongen als voorheen, maar iets is beter dan niets. In Dordrecht zijn er in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden.

Verschillende horecazaken hebben hun (vernieuwde) terras of binnentuin zo ingericht dat genieten met een grote G is gegarandeerd.

Nog meer genieten? Bekijk dan ook de Vlog van Britt die bij enkele ondernemers langs ging.

Olympiada Dordrecht

Olympiada beschikt op het moment over een groot terras aan de Visbrug, waar eigenaar Takis Tsatsos blij mee is. “Qua zitplaatsen hebben we in vergelijking met de situatie voorafgaande aan corona niet veel ingeleverd.  Reserveren voor het terras is momenteel niet meer verplicht. Om het spontane gevoel er een beetje in te houden, begeleiden we gasten bij beschikbaarheid naar een tafeltje. Het is niet de bedoeling dat je zomaar ergens gaat zitten.”

Olympiada, Visbrug 2 www.olympiada.nl

Coffelicious, Strada del Vino en Coffeelicious

Frank Mol, eigenaar van Bistro Twee33 en Strada del Vino, sloeg de handen ineen met de buren van Coffeelicious. “We delen een terras. Omdat zij een dagzaak zijn en wij in de avonduren opereren, zijn de handen ineengeslagen voor het delen van een terras. Tot 16.00 uur kunnen gasten van Coffeelicious het gebruiken, daarna wordt het ‘ons’ terras. Het biedt ook voordelen: wie aan het einde van de middag na een taartje nog zin heeft in bijvoorbeeld een wijntje, kan gewoon blijven zitten.”

Bistro Twee33, Wijnstraat 233 www.bistrotwee33.nl – Strada del Vino, Wijnstraat 170 www.stradadelvino.nl – Coffeelicious, Wijnstraat 182 www.coffeelicious.nl

Visser’s Poffertjes

Het terras van Visser’s Poffertjes aan de Groenmarkt is nog nooit zo ruim geweest. Voor de zaak staat nu een vlonder met pallets eromheen.

Dennis van Buuren: ” We hebben bij Visser’s Poffertjes als het ware binnen naar buiten verplaatst. Een beetje extra aankleding, met lampjes en plantjes, maakte het voor ons helemaal af. Met name in het weekend wordt er goed gebruik gemaakt van het ruime terras. Gasten melden zich bij de deur, zonder reservering, en krijgen dan een plek toegewezen.’

Visser’s Poffertjes, Groenmarkt 9 www.visserspoffertjes.nl

De fraaie binnentuin van de Witten Haen

Deze locatie aan de Groenmarkt is ruim opgezet en beschikt over een fraaie binnentuin. Die wordt nu ook goed benut, vertelt bedrijfsmanager Corine Zwang. “We hebben een buitenste rand met tafels voor gasten gemaakt en uitserveertafels in het midden. Dat werkt voor zowel gasten als cliënten prima. Laten we hopen op nog veel stralende zomerdagen, zodat de binnentuin optimaal benut kan worden.”

Den Witten Haen, Groenmarkt 19-B www.denwittenhaen.nl

Bluebirds in the Backyard , een oase van rust

Een verborgen pareltje: zo kan Bluebirds in the Backyard gerust worden omschreven. De ruime binnentuin is een oase van rust middenin het centrum. Met de wind in je haren, tussen de bloemen en onder de bomen, met lekker eten op je bord en tussen de zingende vogels genieten van het moment: wat wil je nog meer?  Voor kinderen is er een fijne speelplek en de bijbehorende winkel is ook zeker de moeite waard.

Bluebirds in the Backyard, Wijnstraat 153 www.bluebirdsinthebackyard.nl

Het Magazijn

Bij Het Magazijn zaten ze de afgelopen tijd niet stil. Zo onderging de binnentuin een heuse transformatie.

“In relatief korte tijd is er veel werk verzet. Beplanting, verlichting, meubilair: het is allemaal vernieuwd en opgeknapt. Daardoor is het nu een nog fijnere plek om te vertoeven,” weet eigenaar Safak Zengin. “De reacties zijn positief. Hopelijk keert de ongedwongen sfeer in de horeca binnen én buiten snel weer terug.  Reserveren is gewenst en kan telefonisch, via de mail of eventueel aan de deur. Voor wie in de stad loopt en spontaan besluit om in onze binnentuin een borrel te willen drinken moet er nog wel enige vorm van spontaniteit en flexibiliteit zijn. In zulke gevallen kijken we aan de deur of er nog een plekje is.”

Het Magazijn, Voorstraat 180 www.magazijndordrecht.nl

skyline-visual