Film in de Achtertuin

31 juli 2020

Toch nog een klein festival deze zomer: Film in de Achtertuin! Film in de Achtertuin biedt een leuk programma van actuele films in de heerlijke ambiance van De Kloostertuin. Vijf films om te genieten tijdens (hopelijk) mooie zomeravonden. Vijf films die ontspanning en feel good combineren met maatschappelijk engagement of persoonlijke reflectie.  

Vanaf 18:30 uur is De Kloostertuin open. Breng je eigen stoel of kleedje mee. Een barretje serveert drankjes en enkele aanbieders van food & snacks staan verspreid in de tuin. Lekker picknicken of borrelen vooraf is dus een gezellige optie.  

Op 14/8 schept DJ Jopieee met zijn vinyl een relaxte Hippie sfeer. Passend bij de muziekfilm uit 1972: Imagine van John Lennon & Yoko Ono. Een avond van Love & Peace leek ons een mooi begin. 

Op 11/9 markeert de filmvertoning de opening van de Open Monumenten Dagen. De landelijke voorpremière van The Personal History of David Copperfield brengt een film vol historische decors en uitbundige kostumering rond 1840. Ook dat wordt sfeervol omlijst. De drie avonden er tussen in zullen ook elk een eigen sfeer krijgen. Alle films worden kort ingeleid. 

De augustusfilms starten om 21:30 uur, de septemberfilms om 21:00 uur. Kaarten kosten 8 euro. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig. Een Dordtpas geeft 1,50 korting. Kaarten zijn vooraf te boeken via de Movies website of telefonisch via 078-7200777 te reserveren.

De vertoningen geschieden uiteraard Corona proof. Daarom zijn er maar 200 kaarten per avond beschikbaar. Vooraf boeken of reserveren is verplicht. Het terrein in de tuin wordt ingedeeld in vakken, zodat bezoekers in groepjes van 2 tot 4 personen bij elkaar mogen zitten en minstens 1,5 meter afstand hebben ten opzichte van andere bezoekers(groepjes).  Er is handhygiëne en toezicht vanuit het Movies-team. 

Het filmprogramma is:

14 augustus – Imagine John Lennon & Yoko Ono
21 augustus – The Peanut Butter Falcon
28 augustus – If Beale Street Could Talk
4 september – Love Sarah
11 september –The Personal History of David Copperfield

skyline-visual