The Suco Bar

Voorstraat 246
3311 ET Dordrecht

The Suco Bar is een sap- en lunchbar waar je heerlijke juices en smoothies kunt komen drinken, maar ook lekkere broodjes, salades en smoothie bowls vindt. Door het met zorg uitgekozen interieur en de relaxte sfeer krijg je gelijk een welkom gevoel. En op het knusse binnenplaatsje kun je lekker op het terras zitten.

Braziliaanse oorsprong
De oorsprong komt uit Brazilië, daar vind je op elke hoek een sap barretje wat suco bar heet. De nieuwe zaak brengt je direct in Braziliaanse sferen door de gezellige muziek die op de achtergrond speelt. Een traditioneel Braziliaans gerecht wat je er kunt vinden is de Acai bowl, de basis bestaat uit bevroren Acai besjes en banaan met een topping van granola en fruit. Een super ontbijt vol anti-oxidanten en vitaminen om de dag goed mee te beginnen. Je vindt er ook Braziliaanse koffie en andere hippe varianten zoals de matcha koffie.

Super sandwiches
Naast gezonde gerechten kun je er ook terecht voor ontzettend lekkere broodjes. De zogeheten sandwiches bestaan uit een gegrilde ciabatta met een heerlijke vulling, bijvoorbeeld dun gesneden kippendij met avocado, tomaat en currymayonaise, en daarbovenop naar keuze (gesmolten) mozzarella.

Artistieke touch
Eigenaren Lucas Snoek en Nathaniel Knitter, hadden al vanaf jongs af aan samen een droom om een eigen onderneming te starten. Met The Suco Bar is dit werkelijkheid geworden. Het interieur is met veel passie door hen zelf bedacht en ook grotendeels gemaakt. De meubels en zelfs de houten lampen zijn een voorbeeld hiervan. Aan de muur pronkt een groot schilderij met superhelden die een smoothie drinken. Persoonlijk ontworpen door de broer van Lucas. In de toekomst willen ze hier nog een artistieke draai aan geven, dat je binnenloopt en denkt van ‚”wie hangt er nu weer aan de muur”.

Veganistisch en fair trade
Veganisten hebben een uitgebreide keuze in het aanbod. Ook hebben ze gluten- en suikervrij gebak. Alle producten zijn fair trade en bijna alles is biologisch afbreekbaar, zoals het verpakkingsmateriaal, de koffiebekers en de vorkjes. De bar is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur en op de koopavond tot 20:00 uur.

skyline-visual