• Musea
  • Kunst & Cultuur instellingen
  • Monumenten
  • Top attracties

Het Hof van Nederland

Hof 6
3311 XG Dordrecht

Het museum is weer geopend, op de website kunt u nalezen welke aanvullende maatregelen zijn genomen.
Het belangrijkste is dat u vooraf, via de website, uw tickets koopt.

Het Hof van Nederland is een plek van nationale betekenis. In dit museum in Dordrecht zit u op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die mede aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu. Verfilmd door een topregisseur, met bekende Nederlandse acteurs en te zien op de plek waar het destijds echt plaatsvond, in de Statenzaal.

U beleeft ook de vroege Gouden Eeuw van het 14de-eeuwse Dordrecht, als belangrijkste stad van Holland. U leert over de invloed van de Synode van Dordrecht op de Nederlandse taal en cultuur. En u ontdekt ‘Dordt’ als de stad van Johan en Cornelis de Witt en als stad van watersnood en Biesbosch.

Het Hof van Nederland vertelt onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland; de historie van de stad als staalkaart van de Nederlandse geschiedenis. In een multimediale presentatie, waarin een fraaie selectie objecten uit de omvangrijke geschiedenis van Dordrecht wordt afgewisseld met interactieve toepassingen.

Op het programma

Activiteit

Wanneer

800 jaar Dordtenaren in verzet dinsdag 16 juni 2020, 11:00 - vrijdag 16 oktober 2020, 17:00
skyline-visual