Galerie de Compagnie

Kuipershaven 21
3311 AL Dordrecht

Galerie De Compagnie brengt hedendaagse kunst op niveau. In alle disciplines: schilderijen, grafiek, brons, steen, glas…. Kwaliteit staat steeds voorop. De galerie organiseert vier tot zes exposities per jaar, waarbij er naar evenwicht wordt gezocht tussen aanstormend talent en gevestigde namen.

Ook wordt jaarlijks aan enkele kunstbeurzen meegewerkt, zowel in Nederland als in het buitenland. Uit het buitenland worden minimaal twee kunstenaars gepresenteerd, in samenwerking met bevriende galerieën in diverse landen.

De Compagnie is gevestigd in een uniek historisch complex in Dordrecht. Daar waar de rivieren De Merwede, Noord en Oude Maas samenvloeien. Ooit produceerde en verhandelde de West-Indische Compagnie er suiker. De galerie heeft in het geheel gerestaureerde West-Indisch Huis (o.a. vier stijlkamers), het belendende pakhuis en de centrale expositieruimte 600 m2  beschikbaar. De galerie wil een echte ‘compagnie’ zijn. Een plaats waar mensen zich met elkaar verbonden voelen door hun liefde en belangstelling voor kunst en cultuur. Daarom worden er regelmatig concerten, lezingen en debatten georganiseerd.

skyline-visual