• Monumenten
  • Top attracties
  • Voor kids
  • Musea

Dordrechts Museum

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht

Het museum is weer geopend, om uw museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal maatregelen genomen. Zo is de koop van een e-ticket voorafgaand aan uw bezoek verplicht, vragen u om 1,5 meter afstand te houden en geldt er een vaste looproute met eenrichtingsverkeer. Vooraf uw tickets bestellen kan via deze pagina.

Het Dordrechts Museum, opgericht in 1842, is één van de oudste musea van ons land. Het heeft een indrukwekkende verzameling schilderijen van de zestiende tot en met de negentiende eeuw, met topstukken van meesters als Aelbert Cuyp, Ary Scheffer, Nicolaes Maes, Ferdinand Bol, de gebroeders Maris, J.H. Weissenbruch en George Breitner. Daarnaast bezit het een fraaie verzameling moderne en hedendaagse kunst.

In 2010 is het museum heropend na een ingrijpende verbouwing. Het kreeg een nieuwe tentoonstellingsvleugel, die samen met het oorspronkelijke gebouw, een voormalig krankzinnigengesticht, een charmant contrast vormt. Vanuit de serre of op het terras van het museumrestaurant Art & Dining kun je genieten van de tuin met mooie oude platanen. Bekijk hier welke exposities er momenteel zijn en verwacht worden in het Dordrechts Museum.

skyline-visual