Dordrecht vanaf het water

Van vroeg in het voorjaar tot het einde van het jaren kun je in en om Dordrecht genieten van prachtige rondvaarten. Wij hebben een overzicht gemaakt met alle plekken waar je terecht kunt voor rondvaarten en bootverhuur. Dordrecht is het mooist vanaf het water, dus kom aan boord en geniet van de mooie en gezellige stad.

Imbarcazione Barone

De broertjes Sirio en Elio Barone laten je graag kennis maken met de prachtige oude binnenstad en Nationaal Park de Biesbosch, maar dan vanaf het water. In de twee originele mahoniehouten boten lijkt het net of je door Venetië vaart in plaats van de indrukwekkende historische havens van Dordrecht. De broers hebben beide boten zelf gerestaureerd en zijn hun grote trots. Varen met Imbarcazione Barone betekent genieten van een heerlijke rondvaart. Met vrienden en vriendinnen, een lekker glas wijn een gezellige tijd beleven inclusief schitterend uitzicht. Je kunt Barone inschakelen bij feestjes, bedrijfsuitjes én zelfs om bij ze in het huwelijksbootje te stappen. Samen met een aantal Dordtse ondernemers bieden ze leuke arrangementen aan. Het is ook mogelijk om de boten te boeken als watertaxi om je snel naar een bestemming in de Drechtsteden of Rotterdam te brengen.

www.ibarone.nl


Dordtevaar

Een rondvaart met de Dordtevaar laat je alle facetten van de prachtige Dordtse havens zien. Varend door de smalle watergangen kom je langs en onder de mooiste plekjes in het historische stadscentrum van Dordrecht. Je vaart onder eeuwenoude boogbruggen door en komt op schilderachtige plekken. Vervolgens vaar je door naar de Oude Maas, één van de drukst bevaren rivierenpunten van Europa. In de elektrisch aangedreven open boot kunnen ongeveer 40 personen. De enthousiaste gids vertelt over de geschiedenis en bezienswaardigheden. De boot heeft een opstapplaats naast de Wijnbrug (bij visrestaurant de Stroper). Een tocht duurt ongeveer een uur.

www.destroper.nl


Wijnhavenvaart

Wil je klassiek varen in de sfeer van vroeger? Bij Wijnhavenvaart vaar je in stijl in een authentieke mahoniehouten Petterson roefboot uit 1940. Vanaf het water ervaar je de schoonheid van Dordrecht op een unieke wijze en zie je dingen die wandelend door de stad niet zijn waar te nemen. Leuk om je familie mee te verrassen of zakelijke relaties te verwennen met een lunch aan boord. Je kunt zelfs een picknickmand laten vullen met lokale lekkernijen. Ze bieden verschillende rondvaarten voor maximaal zes personen. Wil je zelf leren varen? Boek dan een instructievaart waarbij de kapitein je op weg helpt. Daarna kun je eventueel een rittenkaart aanschaffen en zelf de wateren verkennen.

www.wijnhavenvaart.nl

DD Cornelis

Varen door Dordrecht, de havens en over de rivieren in een oude zalmdrijver, is een ervaring op zich. Met dit scheepstype werd in het verleden op de rivieren rond de stad gevist. Geen luxe rondvaartboot, maar een bijna negen meter lange drijversschuit. De DD Cornelis vaart je ook fluisterstil door Nationaal Park de Biesbosch. Door de geringe diepgang zijn zelfs de kleine kreken bevaarbaar. Ze bieden rondvaarten op maat voor minimaal 4 tot maximaal 12 personen. Afvaarten vanuit de stad, Villa Augustus, het Wantij of eigen keuze. Aan boord zijn er mogelijkheden voor een hapje/drankje, koffie of lunch in samenwerking met Dordtse ondernemers zoals Rutte, Rijneveen, Brokking en Van der Sterre. De schipper (die ook wandelingen in de stad organiseert) vertelt zelf over stad en natuur. Een eigen idee voor een vaartocht? Leuk! Op basis van je wensen werken zij een mooie route uit.

www.ddcornelis.nl

skyline-visual