De Munt van Hollandt

Munt 5
3311 EG Dordrecht

De Munt is gelegen in het oude stadscentrum van Dordrecht, in het creatief-culturele gebied Voorstraat-Noord waar zich inmiddels veel creatieve ondernemers hebben gevestigd. Dit historische gedeelte van Dordrecht kenmerkt zich de laatste jaren als bruisend hart van de stad.

De Munt was van 1367 tot 1806 de plek waar in opdracht van keizer Karel V volgens exclusief recht de munten van het gewest Holland werden geslagen. Nadat het pand later de bestemming kreeg van wijnpakhuis en kledingmagazijn heeft het de afgelopen anderhalve eeuw als muziekschool gefunctioneerd. In de jaren 70 heeft De Munt een grote restauratie ondergaan.

 

Open Monumentendagen 2019

Openingstijden:
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur

Programma:
Het Muntcomplex is in zijn geheel te bezichtigen. Neem een kijkje in de stadstuin en de bibliotheek, of bewonder de expositie over munten. De benedenverdieping is vrij toegankelijk, maar u kunt ook aansluiten bij rondleidingen die u meenemen door het hele pand. Moe gestruind? U kunt in de Munt ook terecht voor een lekker hapje en drankje. Op zondagmiddag is De Munt van Hollandt een van de Muzikale Monumenten.

Muzikale Monumenten

Toma – Jessica Manuputty
Zo. 14.15, 15.15 en 16.15 uur

Zangeres Jessica Manuputty heeft een missie: het bewaren en doorgeven van de Molukse traditionals (lagu-lagu) die ze van haar familie leerde. Ze maakte daarom ‘TOMA’, een album met een selectie van haar lievelingsliedjes. Tijdens de Open Monumentendagen brengt Jessica de liedjes Iive ten gehore in een kleine bezetting van zang, gitaren, ukelele en percussie. Door het warme vintage geluid wordt u meegevoerd naar vroegere tijden. Ondertussen vertelt Jessica over haar grootouders, hoe ze de liedjes van hen leerde en wat ze voor haar betekenen. ‘TOMA!’ In een intiem vertelconcert over heimwee, veerkracht, het zoeken naar je identiteit en de verbinding met je roots.

 

skyline-visual