• Nationaal Park de Biesbosch
  • Rondvaarten & Bootverhuur
  • Voor kids

Biesboschcentrum Dordrecht

Baanhoekweg 53
3311 LP Dordrecht

Biesboschcentrum Dordrecht gesloten wegens verbouwing

Vanaf dinsdag 1 december is Biesboschcentrum Dordrecht gesloten voor een grote verbouwing. De komende maanden worden in en rond het bezoekerscentrum werkzaamheden verricht om in het voorjaar weer bezoekers te mogen verwelkomen. De werkzaamheden duren tot april 2021.

Bij Biesboschcentrum Dordrecht gaan de werkzaamheden voor de verbouwing van start om de inrichting geheel te vernieuwen. Het bezoekerscentrum en de directe omgeving zullen een metamorfose ondergaan. Vanafhet moment dat je binnenstapt kijk je je ogen uit en kom je van alles te weten over vijf Biesboschthema’s: water, planten, bevers, grienden en vogels. Vervolgens kun je die thema’s buiten in het echt gaan beleven!

Naast het bezoekerscentrum zelf gaat ook de directe omgeving er voor een deel anders uitzien. Het educatieve BeverBos krijgt een opknapbeurt en er komt een heus Klimbos. Actievelingen kunnen vanaf het voorjaar de Hollandse Biesbosch vanaf een hoogte bekijken. Kortom, in en rondom het nieuwe Biesboschcentrum Dordrecht is vanaf het voorjaar 2021 voor jong en oud veel te beleven!Gedurende de verbouwing is Biesboschcentrum Dordrecht alleen via de mail bereikbaar via info.biesbosch@dordrecht.nl. Voor meer informatie www.biesboschcentrumdordrecht.nl.

Een bezoek aan de Biesbosch begint bij Biesboschcentrum Dordrecht. Vanuit dit bezoekerscentrum wordt een scala aan activiteiten georganiseerd. Rondvaarten met open flisterboot de Sterling, vaar- en wandelexcursies met of zonder gids, dagtochten en kinderactiviteiten. Een fluisterbootje of kano huren om zelf de Biesbosch te ontdekken, kan natuurlijk ook. Maar Biesboschcentrum Dordrecht is niet alleen vertrekpunt. Het centrum is zelf ook een plek waar veel te beleven valt. Er zijn tentoonstellingen, er is een Groenwinkel en een gezellige leeshoek, waar je informatie kan opzoeken of een spelletje kan doen. De korte film ‘Biesbosch Waterepos’ laat je in een kwartier de Biesbosch zien van alle kanten en in al zijn diversiteit. De film is gratis toegankelijk. Kijk hier voor een ‘sneak preview’.

skyline-visual