Kinderwandeling Kraek den Code

< Terug naar het overzicht

Deze speurtocht laat kinderen als echte piraten speuren langs mooie gebouwen om zo de code van Dordrecht te kraken. De speurtocht is gratis af te halen bij intree Dordrecht | VVV aan de Spuiboulevard 99.

De speurtocht is op eigen initiatief te volgen. Hij begint bij de Grote Kerk en eindigt op het Groothoofd. Door de route te volgen kom je automatisch op de mooiste historische plekjes van de stad.

Dordrecht is de oudste stad van Holland en al bijna duizend jaar oud. In de straten waar de route je rondleidt klonken ooit de voetstappen van koningen, jonkvrouwen, rijke kooplieden en zelfs piraten. Voor kinderen een spannende manier om de geschiedenis van de stad te leren kennen. Met deze speurtocht gaan kinderen op zoek naar beelden, plaatjes en letters op monumenten. Soms zitten ze verstopt in muren en gevels, dus het is belangrijk om goed om zich heen te kijken.

Zo ontdekken ze bijvoorbeeld dat er beelden van mensenkopjes en leeuwen in de muur van de Grote Kerk te vinden zijn. Niet alleen is het leerzaam, het is ook een leuke manier om de middag te besteden, tijdens de vakantie te doen of zelfs een kinderfeestje mee op te zetten.

De wandeling is gratis af te halen bij de VVV of je kunt de wandeling hier downloaden.

skyline-visual