Kidsbeweegroute: Roer je staart

< Terug naar het overzicht

De ‘Roer-je-Staart’ beweegroute is een wandelroute voor en door ‘jong en oud’. Met educatieve weetjes en beweegopdrachten prikkelt de route tot kennisopname, beweging, plezier en verbinding. Je leert ook een heleboel over de dieren die leven op De Staart en in de Biesbosch. De Biesbosch is een natuurgebied vlak achter De Staart.

Leerlingen van IKC De Regenboog hebben samen met bewoners van woon- en zorgcentrum De Merwelanden de tekeningen op de borden gemaakt. Voor en door jong en oud dus!

Als je een eigen dobbelsteen meeneemt is de route iedere keer anders. Rollen maar en kies de opdracht die hoort bij het gegooide aantal ogen van de dobbelsteen. Je kunt ook een dobbelsteen lenen bij IKC De Regenboog of bij woonzorgcentrum De Merwelanden. De route is ook geschikt voor ‘rolstoelers’, vandaar dat er ook bv ‘ren of rij’ bij de beweegopdrachten staat.

De route begint bij paal 1 bij bolletje 1. Uiteraard kun je overal starten, volg de 14 palen en dan kom je vanzelf weer uit op je startpunt.

1
ICK De Regenboog De route start bij ICK De Regenboog. De eerste paal van de route staat precies voor de school. Volg de dikke palen en kijk goed uit met oversteken!
2
Fiets/voetpad • Generaal SH Spoorpad De route slaat hier af richting De Merwelanden. Als je nog klein stukje rechtdoor loopt, kom je bij
een vissteiger. Daar heb je mooi uitzicht over Het Wantij, een unieke zoetwatergetijden rivier.
3
Woon- en zorgcentrum De Merwelanden Tussen 2 en 3 loopt de route langs de beweegtoestellen en de (vlinder)tuin van De Merwelanden. Bij de tuin zit een deur naar het restaurant van De Merwelanden waar je eten en drinken kunt kopen.
4
De pluktuin • tussen de Boterdiepstraat en de Wielingenstraat Bij de pluktuin mag je, als er genoeg bloemen staan, een boeketje plukken. Er is een leuke picknickplaats. Voor het laatste stuk van de route steek je over bij de Wielingenstraat. Daar staat paal 14 (de laatste paal) en dan ga je terug naar IKC De Regenboog. Je hebt een ronde van 2 km volbracht!
skyline-visual