Zondagochtendconcert: Cora Burggraaf, Hans Eijsackers

Sing Bernstein Sing!

Dit concert maakt deel uit van de reeks Zondagochtendconcerten, bekijk het complete overzicht.

Dit jaar zou Leonard Bernstein 100 jaar zijn geworden en daarom eert men over de hele wereld zijn werk. Bernstein had een groot talent voor het maken van muziek op de grens tussen populaire en klassieke muziek, zoals zijn beroemde West Side Story. Mezzosopraan Cora Burggraaf en pianist Hans Eijsackers spelen samen een programma met onbekender, pakkend liedwerk van componist Bernstein en tijdgenoten Copland, Barber en Weill.

Leonard Bernstein was een man die alles uit het leven wilde halen wat er in zat. Vreugde. Melancholie. Het sublieme. En alles daar tussenin. In 1989 krabbelt hij op een blocknote zijn Components of Happiness. Naast The Love of Learning (hij noemt dit twee keer) noteert hij: The Power to Praise, The Capacity to Change, The Nobility to Love (+ Teach), The Competence to Sing, Dance (+ Listen), The Wonder of Understanding en The Joy of Gratitude. Cora Burggraaf en Hans Eijsackers benaderen in dit concertprogramma al deze componenten van geluk: het kinderlijke plezier in de liedjes van Peter Pan en I hate Music, en in Stripsody van zangkunstenares Cathy Berberian, bijvoorbeeld. Het sublieme in A Simple Song en Barber’s Hermit Songs. De melancholie en dankbaarheid in de liederen van Copland op de ontroerende gedichten van Emily Dickinson. En het uitbundige genieten in de shownummers I am easily assimilated.

Over Cora Burggraaf
Mezzosopraan Cora Burggraaf mezzosopraan heeft gezongen in grote operahuizen als de Royal Opera House (London), Bayerische Staatsoper (München), San Fransisco Opera, Salzburger Festspiele en De Nationale Opera (Amsterdam). Ze werkte met gerenommeerde orkesten en dirigenten als Yannick Nézet-Seguin. Ze trad op met liedrecitals en kamermuziekconcerten in zalen als de Wigmore Hall, Het Concertgebouw in Amsterdam, De Frick Collection in New York.

Met Cora Burggraaf, mezzosopraan, en Hans Eijsackers, piano

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin - Machine 3 Energiehuis
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht
Contactgegevens
skyline-visual