Zondagochtendconcert: Camerata Trajectina – Muziek voor Rembrandt

Vooruitblik naar het Rembrandtjaar 2019

Dit concert maakt deel uit van de reeks Zondagochtendconcerten.
Camerata Trajectina is het gezelschap dat zich specialiseert in originele muziek uit de Gouden Eeuw.

Dit programma is geïnspireerd op het aanstaande Rembrandtjaar in 2019. Terwijl Rembrandt zijn meesterwerken schilderde, werd er in de Nederlandse Republiek veel muziek gemaakt. Kunstenaars beeldden graag musicerende gezelschappen uit, met allerlei combinaties van muziekinstrumenten.

Rembrandt was dol op toneel en maakte schetsen van een opvoering van de Gijsbrecht van Aemstel van Vondel in de Amsterdamse Schouwburg. Uit dat toneelstuk komen bekende liederen als: O Kersnacht schoonder dan de daghen. En: Waer werd oprechter trouw, Dan tusschen man en vrouw, Ter weereld oit gevonden? Beluister muziek uit de Gijsbrecht van Aemstel maar ook en liederen van Constantijn Huygens, de man die Rembrandt aan het Haagse hof introduceerde. Maak kennis met muziek van dichter Krul, oprichter van de Amsterdamse muziekkamer, die Rembrandt in een portret vereeuwigde. Voorts muziek die is verbonden met Rembrandts collega’s Frans Hals, Jan Miense Molenaer en Adriaen van Ostade.

Hieke Meppelink, sopraan; Nico van der Meel, tenor; Saskia Coolen, blokfluit; Cassandra Luckhardt, viola da gamba; Michiel Niessen, luit, citer

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin - Machine 3 Energiehuis
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht
Contactgegevens
skyline-visual