Workshop Perspectieftekenen in Potloodlijnen - Victor Elberse

Het aloude zachte 8b potlood en een stapeltje opmerkelijk gladde A3 tekenvellen vormen de dragers van de Workshop Perspectieftekenen in Potloodlijnen. Via alledaagse objecten, handige verbeeld-tips, een vleugje humor, boeiende archiefbeelden en schetsen en tekeningen van architecten ontwikkelen we in enkele uren de start in het ontwikkelen van een handschrift dat een beetje kennis en vaardigheid van het perspectieftekenen in zich draagt.  Beeldende tips als licht en schaduw-gebruik en de wijze van arceren vormen in deze les het hulpmiddel om de suggestie van ruimtelijkheid op het platte vlak overdrachtelijk te maken.

Victor Elberse – Perspectieftekenen in Potloodlijnen
Datum: zaterdag 9 februari 2019
Tijd: 13.00 uur – 16.00 uur (met een pauze tussendoor)
Bij 15 deelnemers gaat de workshop door. Maximaal aantal deelnemers: 25
Deelname: € 40,- p.p.; inclusief toegang tot het museum (u ontvangt 50% korting op de entreeprijs). In combinatie met een Museumkaart (MJK) van de Museumvereniging betaalt u € 35,-.
Bestel hier uw tickets. Na betaling ontvangt u een definitieve bevestiging van uw registratie.

Mee te nemen: U hoeft zelf geen materiaal mee te nemen

Profiel docent:
Victor Elberse [1963] is in zijn woonplaats Rotterdam naast zijn activiteiten als beeldend kunstenaar al jaren werkzaam als docent op zowel de Willem de Kooning Academie, als op de Montessori basisschool. Zelf is Elberse nooit meer gestopt met tekenen. Als 13-jarige leerde hij de ingewikkelde kneepjes van het perspectieftekenen van zijn oudere broer. Dit ging vaak gepaard met her en der een traan: het perspectief-tekenvak vereist inzet en aandacht.

Dat geldt ook voor de workshop Perspectieftekenen in het Onderwijsmuseum. Via korte tips en tricks en grappige en onverwachte, voor de hand liggende gebruiksaanwijzingen wordt juist niet de traan, maar de glimlach een onderdeel in het ontdekken van ruimtelijkheid op het platte vlak. En met behulp van kleine opdrachtjes en verbeeld-wetenswaardigheden, en via een inzichtelijk beeldarchief vol verwijzingen naar de geschetste en meer uitgetekende ruimte, proberen we op speelse wijze de kracht te ontdekken van deze tekentechniek.

Adresgegevens
Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00
skyline-visual