Model tekenen - Lodewijk Thijssen

De workshop wordt als volgt opgebouwd:
•    Eerst een korte introductie over tekenen in het algemeen, over lijn, volume, ruimte en restruimte.
•    Vervolgens gaan we kijken naar het skelet en de verhoudingen van het lichaam.
•    Daarna bekleden we het skelet met spieren en huid, gaan we kijken hoe we volume kunnen weergeven en hoe er spanning en ontspanning ontstaat.
•    Tenslotte kijken we naar de invloed van compositie, de omringende ruimte en de lichtval.

Er wordt gewerkt met houtskool, krijt of conté op schetspapier en tekenpapier. De lessen van Lodewijk Thijssen zijn altijd zeer individueel gericht, dus elke deelnemer wordt benaderd op zijn eigen niveau, talenten en mogelijkheden. Van daaruit geeft hij aanwijzingen voor volgende stappen.

Lodewijk Thijssen – model tekenen
Datum: zaterdag 11 mei 2019
Tijd: 10.30 uur – 15.00 uur (met een pauze tussendoor)
Bij 6 aanmeldingen gaat de workshop door.
Maximaal aantal deelnemers: 10
Deelname: € 45,- p.p.; inclusief toegang tot het museum (u ontvangt 50% korting op de entreeprijs). In combinatie met een Museumkaart (MJK) van de Museumvereniging betaalt u € 40,-.
Bestel hier uw tickets. Na betaling ontvangt u een definitieve bevestiging van uw registratie.

Profiel docent:
Lodewijk Thijssen (Amersfoort, 1962) studeerde aan de Koninklijke academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch. Al snel na zijn studie begon hij met lesgeven, om te beginnen aan de Willem de Kooningacademie, later in zijn eigen atelier en aan de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Inmiddels heeft hij bijna vijfentwintig jaar ervaring in het begeleiden van amateurs en professionals, met name bij het portrettekenen en -schilderen. Sinds enige tijd heeft hij zich gevestigd in Frankrijk, waar hij cursussen en workshops organiseert.

Adresgegevens
Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00
skyline-visual