Wereldburgers ontmoeten elkaar in Stadspolders

In het jaar dat onze stad Dordrecht haar 800 jaar bestaan viert, bestaat de wijk Stadspolders 40 jaar. Deze kroonjaren willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Juist een wijk als Stadspolders die relatief gezien nog weinig historie kent, kan wel een boost gebruiken in de vorm van dit Wereldse evenement.

De basis van het evenement vormen de 5 werelddelen; Europa, Afrika, Azie, Noord – Zuid Amerika. We nodigen inwoners uit Stadspolders uit om kennis te laten nemen van verschillende culturen op het gebied van muziek, voeding, kleding of deze juist te demonstreren. Het wordt geen braderie!

Resto van Harte ondersteunt deelnemers met het bereiden van hun specifieke gerechten vanuit de keuken van het Polderwiel. Er komt een modeshow van kleding uit diverse windstreken. Muziek in de vorm van optredens en workshops.

Om het evenemententerrein leuk aan te kleden gaan de scholen aan de slag om papieren vlaggen te maken van al die landen, waarvan dan vlaggenlijnen worden gemaakt. Het feest is voor jong en oud en we spelen in op verleden ,heden en toekomst. Ook duurzaamheid willen we daarbij niet vergeten door het Repaircafe en Milieu- duurzaamheidscentrum Weizigt erbij te betrekken. Wij zijn aangenaam verrast dat maar liefst 5 wethouders op toerbeurt acte de présence geven en hand-en spandiensten op deze dag verlenen.

Het Polderwiel
Dudok-Erf 58
3315 KA Dordrecht

Gerelateerde events

Soep van Naat en Jet donderdag 5 november 2020, 16:00 - 18:00
De Wijken in met Bobby Kinghe woensdag 1 juli 2020, 19:00 - dinsdag 1 december 2020, 23:00
Bomenaudiotour Dordrecht woensdag 1 juli 2020, 00:00 - donderdag 31 december 2020, 00:00
skyline-visual