Weihnachtsoratorium

Op 20 december a.s. voert het Drechtsteden Bachkoor het Weihnachtsoratorium (BWV 248) uit. De Plus staat voor de deelname van leerlingen van het Johan de Witt Gymnasium uit Dordrecht, die enkele koralen zullen meezingen.

Uniek wordt de keuze van de uit te voeren delen van het Weihnachtsoratorium. Een totaaluitvoering vergt heel veel, vaak té veel van publiek en uitvoerders. Tenslotte waren de zes cantates bedoeld voor zes verschillende dagen en was het niet Bachs intentie de zes cantates achter elkaar uit te voeren. Vrijwel altijd worden daarom enkele cantates overgeslagen. Storend hierbij is dan wel dat de verhaallijn onderbroken wordt.

Nico van der Meel heeft met coupures in cantates 2, 3 en 4 de verhaallijn in stand weten te houden, waarbij de resterende delen door aanpassingen in de instrumentatie geschikt
zijn gemaakt voor de al aanwezige bezetting voor de andere cantates

Voor de pauze klinkt nu een aaneengesloten geheel waarin het verhaal van de geboorte, de engelen en de herders wordt verteld. Duur: ongeveer 65 minuten. Na de pauze komt het verhaal van de drie koningen aan bod. Duur: ongeveer 55 minuten.

Al met al zal dit een unieke uitvoering opleveren van het Weihnachtsoratorium.

Uitvoerenden:

Wendy Roobol, sopraan
Elsbeth Gerritsen, alt
Jasper Dijkstra, tenor/evangelist
Berend Eijkhout, bas
Collegium Delft
Drechtsteden Bakker
leerlingen van het Johan de Witt Gymnasium

Nico van der Meel, muzikale leiding

Wilt u graag meer informatie of wilt u tickets bestellen? Zie dan onderstaande informatie.
E-mailadres: pr@drechtstedenbachkoor.nl
Kaartverkoop: https://drechtstedenbachkoor.nl/kaartverkoop/

Augustijnenkerk
Voorstraat 216
3311 ET Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Zaterdag11:00 - 16:00
skyline-visual