Wandelroutes in en om de stad

In verband met de Corona maatregelen zijn de meeste evenementen tot 19-01-2021 afgelast.

Wandelen is gezond!

Het is goed voor de bloedsomloop, voor de longen en voor het hart. Daarnaast wordt je er sterker van en het is goed voor je humeur. De buitenlucht krijg je er gratis bij. Al wandelend is het puur genieten van het historische erfgoed en de ongerepte natuur. Van de uitgestrekte groene polders, buitendijkse natuur tot langs de mooie havens van de binnenstad. Er is genoeg te zien. Wil je wat meer kilometers maken dan brengt de waterbus je langs vele haltes in de Drechtsteden

Verrassende routes in de binnenstad

We hebben een tweetal routes in de binnenstad uitgestippeld. De hofjesroute en de Street Art Tour. Deze wandelingen nemen je mee naar historische Dordrecht of juist de stad van vandaag de stad. Absoluut een aanrader voor iedereen die Dordrecht al denkt te kennen. De Hofjesroute bekijk je hier, en de Street Art Tour hier.

Beleef de Drechtsteden
Met een stadswandeling kom je langs alle mooie plekken van de historische Dordtse binnenstad. Je kunt een heerlijke wandeling maken langs de havens en rivieren. Er zijn al diverse routes voor je uitgezet zodat je ook een specifiek thema kunt uitlichten. Zo is er een kunstrondje, brugwachtersroute, route langs gevelkopjes, hoogwaterplekken, hofjes, een wijnrondje en zelfs langs het traject van de Middeleeuwse stadsmuur van Dordrecht. Maak eens een bezoek aan Sliedrecht, het dorp waar baggerhistorie tot leven komt of Alblasserdam, door het historische centrum van het Damdorp en langs de molens van Werelderfgoed Kinderdijk. Met het wandelroutenetwerk Drechtsteden heb je maar liefst 190 km wandelplezier.
Kaart wandelroutenetwerk Drechtsteden €1,- te koop in de online shop van de VVV. 

Polders en natuurgebieden
Houd je meer van een avontuurlijke wandeling? Ga dan de Biesbosch in. Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland en onverharde laarzenpaden. Uitgebreide routebeschrijvingen en aanvullende informatie over routes zijn verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. Een aantal routes zijn alleen per bootje bereikbaar die je daar ook kunt huren. Misschien spot je er nog mooie vogels of zelfs een bever. Ook vind je langs de routes genoeg picknicktafels waar je even wat kunt eten of drinken. Wist je dat je bij het Biesboschcentrum zelfs gratis een off-the-road-rolstoel kunt lenen waarmee je over onverharde paden kunt rijden.

Of ben je al eens in De Nieuwe Dordtse Biesbosch geweest? Dan moet je dat zeker eens gaan doen! Je kunt er volop wandelen en fietsen. Het is een gevarieerd natuur- en recreatiegebied nabij Sterrenburg, De Elzen en De Kop van ’t Land. Maak vanaf een vlonderpad of uitkijkpunt kennis met de typische Biesboschnatuur met open water, uitgestrekte rietvelden, vochtige graslanden en bosschages. Kies voor een groot of klein rondje of strijk met een kleedje neer en geniet van het uitzicht!
www.np-debiesbosch.nl

Binnenstad Dordrecht

Dordrecht
skyline-visual