Wandel naar de synode

Een wandeling van Kinderdijk naar Dordrecht

Zes kunstenaars wandelen in het spoor van de synodedeelnemers en komen na vele kilometers aan in Dordrecht. De laatste dag, op 11 november, kan u met ze meelopen. Ze lopen deze dag van Kinderdijk naar Dordrecht. Een route van ongeveer 16 kilometer.

Tosca Niterink, Anita Janssen, Yvo van der Vat, Selwyn Slop, Masja Ottenheim en Marco van Schaardenburgh hebben dan al enkele honderden kilometers in hun benen zitten en vertellen u tijdens deze laatste wandeling over de ervaringen die zij hebben opgedaan.

Zij lopen de routes van enkele Synodedeelnemers die destijds, in 1618 ook naar Dordrecht zijn gereisd. Vanuit Kopenhagen, Basel, Londen en Edinburgh zoeken de kunstenaars naar sporen uit het verleden. De laatste dag, op 11 november lopen zij een deel van het Floris de Vijfde pad van Kinderdijk naar Dordrecht en u kan meelopen. De route loopt via de molens van Kinderdijk, via historische tiendwegen in de Alblasserwaard naar Dordrecht.

De wandeling start om 11:11 in Kinderdijk, is ongeveer 16 kilometer lang en eindigt in Dordrecht Stadspolders. Start en eindpunt zijn met het openbaar vervoer bereikbaar. Deelnemen is gratis, aanmelden is verplicht. Op enkele plaatsen moet over hekken worden geklommen en de route gaat grotendeels over onverharde wegen. Enige conditie en mobiliteit is vereist. Deze route is helaas niet geschikt voor rolstoelers

skyline-visual