Velvet presenteert vuige grunge en power pop van Mozes and the Firstborn

Mozes and the Firstborn uit Eindhoven staan bekend om hun krachtige mix van vuige grunge en power pop. De inspiraties van de band variƫren van Guided By Voices en Beck tot Weezer en Nirvana. Afgelopen jaar is de band druk geweest met het opnemen van nieuwe tracks voor hun derde full-length album Dadcore, dat op 25 januari 2019 verscheen.

Met Dadcore omarmt Mozes and the Firstborn het sentiment van terug kijken naar waar hun vaders naar luisterden en ontdekken ze hun favoriete stijlen binnen het vaderlijke genre. De band presenteert het album als een mixtape, een kleurrijke collectie van eclectische songs die de band nauwkeurig heeft uitgezocht. De band heeft voor dit album gewerkt met verschillende producers, zoals producer mixer Chris Coady (Beach House, Slowdive) en Roland Cosio (together PANGEA, Fuzz).

Mozes and the Firstborn tourt in het voorjaar van 2019 door Amerika en speelt daar 30 shows in 33 dagen. Hierna verzorgen ze het voorprogramma van De Staat in Duitsland en in de Afas live en zullen ze een EU headline tour doen. Op 9 maart doet de band Het Magazijn aan en geven ze een instore optreden op de eerste verdieping bij Velvet Music Dordrecht.

Adresgegevens
Voorstraat 180
3311 ES Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag - Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 21:00
Vrijdag & Zaterdag 10:00 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00
skyline-visual