Van Dingstee Kwartet

Het Van Dingstee Kwartet heeft zich geprofileerd als een van Nederlands toonaangevende kamermuziekensembles. In de pers worden de concerten van het kwartet veelvuldig geprezen vanwege het vloeiende samenspel, de klankvorming, de gedrevenheid en het temperament. Naast de bekende meesterwerken uit het strijkkwartetrepertoire zoekt het kwartet graag naar verrassende invalshoeken.

Daarbij hecht het er waarde aan regelmatig Nederlandse composities ten gehore te brengen, zoals in dit concert van Daan Manneke. Op 2 juni 2018 werd Manneke onderscheiden door de Société Académique d’Education et d’Encouragement Art-SciencesLettres voor zijn verdiensten voor de Franse muziek en cultuur. Hij ontving in Parijs een zilveren medaille (Médaille d’Argent).

Cellist Ewout van Dingstee over het programma: Daan Manneke, een van Nederlands beste componisten van dit moment, componeerde speciaal voor het Van Dingstee Kwartet zijn derde strijkkwartet ’Arc III: La Flèche’. In dit programma wordt dit stuk geflankeerd door grote componisten uit het verleden, die Daan Manneke hebben geïnspireerd en een belangrijke verbinding vormen met zijn eigen werk als componist. Op zijn speciaal verzoek ook ‘Vier Orgelkoralen’ van Bach, door hemzelf voor strijkkwartet gezet.

Ingrid van Dingstee – viool  Philip Dingenen – viool Suzanne Dijkstra – altviool  Ewout van Dingstee – cello Daan Manneke zal zelf aanwezig zijn bij het concert.

J.S. Bach – Daan Manneke: Vier Orgelkoralen in bewerking voor strijkkwartet (2009) Daan Manneke: Strijkkwartet Arc III: La Flèche (2007) Ludwig van Beethoven: Strijkkwartet in F gr.t. opus 59 nr.1 (“Rasumovsky”) (1806)

Toegang per concert: € 15,- (inclusief een drankje)
Reserveren: 078 – 6393111
Kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren

Adresgegevens
Villa Augustus
Oranjelaan 7
3311 DH Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m donderdag 07:00 - 24:00
Vrijdag 07:00 - 01:00
Zaterdag 08:00 - 01:00
Zondag 08:00 - 24:00
skyline-visual