Tribute to Blue Note Records

Tijdens deze editie van de drukbezochte Jazzlab Sessions op zaterdag 26 oktober in Muziekpodium DJS staat het label Blue Note Records centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, standards van dit wereldberoemde jazzlabel. Blue Note Records is een platenmaatschappij uit New York die werd opgericht in 1939. Het label is gespecialiseerd in jazzmuziek en werd opgericht door Alfred Lion en Max Margulis, twee Duitse immigranten. Lion hield zich bezig met de muziek en Margulis was de geldschieter.

Voorbeelden van de vele, vele artiesten die een plaat bij Blue Note hebben uitgegeven zijn Art Blakey, John Coltrane, Miles Davis, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Horace Silver en Grant Green. In het begin werden de opnamen gemaakt in de huiskamer van de ouders van de roemruchte geluidstechnicus Rudy Van Gelder (1924-2016), zoon van Nederlandse gelukszoekers. Blue Note Records is misschien wel het bekendste jazzlabel met diverse stijlen als souljazz, hardbop en funk.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te betreden en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Adresgegevens
Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
3311 CA Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m donderdag Gesloten
Vrijdag 21:30 - 01:00
Zaterdag 21:30 - 01:00
1e zondag v/d maand 14:30 - sluit
3e zondag v/d maand 14:30 - sluit
skyline-visual