Traditioneel Open Monumentendag bij de Trinitatiskapel

Op zaterdagmiddag 12 september 2020 wordt er een instrumentaal concert gehouden in de mooie Trinitatiskapel (Lutherse Kerk) te Dordrecht.

Het concert wordt verzorgd door organist en pianist Johan den Hoedt, dwarsfluitiste en Jeanette Jelier – den Hoedt. Jeanette en Johan hebben veel affiniteit met kamermuziek. Ze concerteren als muzikaal broer en zus duo regelmatig met elkaar. Johan woont ook sinds zomer 2016 in Dordrecht. Hij is verbonden als organist aan  de Hervormde gemeente ‘de Wijnstok’ te Dubbeldam. Zijn opleiding heeft hij gevolgd bij de legendarische organist Arie J. Keijzer aan het Rotterdam Conservatorium. Op dit moment studeert Johan orgel bij Cor Ardesch. Hij is veelvuldig actief als concertorganist en begeleider van koren en artiesten. Jeanette Jelier – den Hoedt studeerde dwarsfluit bij diverse docenten. Ze speelt regelmatig bij koren en treedt ook als duo op met haar broer Johan den Hoedt. Ook maakte ze twee cd ‘s met haar broer. De akoestisch mooie ruimte is uitermate geschikt voor instrumentale muziek. U kunt deze middag genieten van solo’s en samenspel van de musici op dwarsfluit orgel en piano.

De kerk bevindt zich aan de Vriesestraat 22 te Dordrecht. U kunt voor een voordelig tarief parkeren in de nabijgelegen parkeergarage aan de Visstraat. Ook is de kerk makkelijk per fiets te bereiken.

De aanvang van het concert is 15:30 uur. De toegang is gratis wel is er een collecte voor de onkosten.

Trinitatiskapel
Vriesestraat 22
3311 NR Dordrecht
skyline-visual