Toren concert Stadhuis en Grote Kerk

Donderdag 9 juli vanaf 19.00 uur concert toren Stadhuis en vanaf 20:00 uur concert toren Grote Kerk te Dordrecht door beiaardier Frank Steijns.

Frank Steijns studeerde viool, muziektheorie en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut in Leuven en beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen. Hij is stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen en Weert. Ook is hij beiaardier en violist in het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu. Naast de klassieke concertpraktijk tracht Frank Steijns door verschillende initiatieven de beiaard uit de letterlijk en figuurlijk grote hoogte ‘bij aard’ te brengen. Dit doet hij door het spelen van populaire muziek (gothic/hardrock). Ook is hij een voorvechter van hedendaagse muziek en speelde hij diverse premières van composities die speciaal voor hem geschreven zijn. Hij is vooral bekend door het filmpje dat te zien was tijdens één van de Vrijthofconcerten (2005) van Andre Rieu waar hij op ludieke wijze de toren op en af rent om de beiaard van het Servaascarillon te bespelen. Ook zijn optreden in hetzelfde orkest waar hij zijn mobiele carillon bespeeld, aangevuld met rookmachine, is wereldwijd op TV uitgezonden. Hij is voorzitter van de Stichting Cloche’Art. Deze stichting richt zich met name op het organiseren van spectaculaire voorstellingen en educatieve projecten rond carillon.

Ter info: Houd aub rekening met de omwonenden. Maak gebruik van de groene bankjes of haal uw klapstoeltje bij ’t Klockhuys. Houd voldoende afstand en neem de veiligheidsregels in acht.
Je bent van harte welkom!

skyline-visual