The Dawn Brothers

Muziekpodium DJS heeft vrijdag 31 mei niemand minder dan The Dawn Brothers te gast voor een klinkend concert. De Rotterdamse roots-formatie The Dawn Brothers bestaat nog maar een paar jaar, maar timmert nationaal en internationaal flink aan de weg. ‘Plankgas zonder poespas’ is hun passende motto. Zwaar geïnspireerd door de muziek uit de jaren 60 en 70 (Dylan, The Band en dergelijke) weet het viertal bekwaam een eigen stem te vinden die die ‘retro’-muziek tijdloos, zelfs toekomstbestendig maakt. Hun specialiteit is soulvolle rock met een vleugje americana en indrukwekkende vocal harmonies.

Naast optredens door heel Nederland zijn The Dawn Brothers steeds vaker in met name Duitsland en de UK te vinden. In 2018 waren ze live te zien op WDR Rockpalast. Voor de jonge lezertjes: dat is televisie. En een legendarisch programma waar je ouders vroeger de hele nacht voor op bleven.

De albums van The Dawn Brothers, Stayin’ Out Late (2017) en Classic (2018) zijn beide geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff) en Mischa den Haring (T99). Muzikale verwanten, zo blijkt ook maar op de recent verschenen EP Next Of Kin, waar behalve de Brothers ook DeWolff, Tim Knol, Coal Harbour en Merel Sophie en anderen op te horen zijn.

The Dawn Brothers zijn: Bas van Holt: zang/gitaar/backing vocals, Levi Vis: zang/bas/backing vocals, Rowan de Vos: toetsen/backing vocals, Rafael Swiddessen: drums/backing vocals.

Adresgegevens
Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
3311 CA Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m donderdag Gesloten
Vrijdag 21:30 - 01:00
Zaterdag 21:30 - 01:00
1e zondag v/d maand 14:30 - sluit
3e zondag v/d maand 14:30 - sluit
skyline-visual