The Children Act

The Children Act

Een gerespecteerd rechter (Emma Thompson) krijgt te maken met een ingewikkelde zaak. Zij staat bij het Hooggerechtshof bekend om haar weloverwogen uitspraken binnen het familierecht, maar de toewijding voor haar vak gaat ten koste van haar huwelijk.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven, maar omdat hij Jehovah’s getuige is, weigert Adam deze ingreep. De rechter moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen allebei.

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die ook het scenario schreef voor de film. De regie is in handen van Richard Eyre (King Lear, The Dresser).

Adresgegevens
The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag & dinsdag 16:00
Woensdag 13:30
Donderdag 16:00
Vrijdag 13:30
Zaterdag 13:30
Zondag 12:00
skyline-visual