Suzan & Freek coveren liedjes uit vrijwel elk genre op een volledig eigen wijze, in een akoestische setting.

Met hun tien eigen liedjes tellende debuutalbum Gedeeld Door Ons tonen Suzan & Freek aan dat ze muzikaal niet voor één gat te vangen zijn. Uiteraard ontbreken de hits Als Het Avond Is en Blauwe Dag niet. De overige acht liedjes hebben ook elk een heel eigen en origineel geluid. Op het debuutalbum bewegen Suzan & Freek zich met gemak over een enorm muzikaal speelveld.

Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets lijkt ontstaan, timmeren ze al lang aan de weg. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school in de Achterhoek, waar de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Debuutsingle Als Het Avond Is verandert alles. Het eerste ‘eigen’ nummer nestelt zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars, stijgt naar de nummer 1 positie in de Top 40 en is inmiddels een ware Nederpopklassieker. Het nummer krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan en wordt bekroond met een triple platina award in Nederland en België. Opvolger ‘Blauwe Dag’, inmiddels ook bekroond met dubbel platina, wordt eveneens een enorme hit en is in beide landen goed voor een top 5-notering.

Met de liedjes van Gedeeld Door Ons op zak, gaan Suzan & Freek in 2020 een volledig uitverkochte clubtour doen in Nederland & België. 

Museumtuin Dordrechts Museum
Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht

Gerelateerde events

SantaRun vrijdag 17 december 2021, 00:00
Fortius Wantijparkloop zaterdag 28 november 2020, 01:00
Schuim Bierfestival zondag 26 september 2021, 16:00 - 22:00
skyline-visual