Stadswandeling Dordrecht

vrijdag 10 augustus 2018, 14:00 - 16:00

Een speciale editie van het Taalcafé

Dit jaar organiseren we zes taalexcursies voor deelnemers aan de taaloefengroepen en taalcafés in Dordrecht en Zwijndrecht. Deze culturele, sportieve of kunstzinnige excursies zijn vooral bedoeld om met z’n allen het geleerde in de praktijk te brengen.

Op vrijdag 10 augustus staat er een Stadswandeling door Dordrecht op het programma. Dordrecht is een oude stad. Aan de straatnamen kun je vaak wel horen wat er vroeger gebeurde: de Waag, Aardappelmarkt, Groenmarkt, Wijnstraat. Maar waarom heet het Groothoofd het Groothoofd? Tijdens deze wandeling door de oude binnenstad leren we meer over het Dordrecht van vroeger en haar inwoners.

Locatie: verzamelen in de Blauwe Kamer van Stadsbibliotheek Dordrecht
Toegang: gratis | aanmelden kan bij Remko Jas*

* Hoe werkt het?
Taalvrijwilligers kunnen zich met hun cursisten inschrijven voor één of meerdere excursies. De indeling van de groepen gaat op basis van beschikbaarheid. Opgeven (naam en e-mailadres taalvrijwilliger + voornamen van de cursisten die meegaan) kan bij rjas@debibliotheekaanzet.nl. Na aanmelding ontvang je een exemplaar van Taal in de Praktijk met de bijbehorende taalkaarten en achtergrondinformatie. Dit kun je gebruiken om de excursie tijdens de les voor te bereiden.

Adresgegevens
Bibliotheek AanZet
Groenmarkt 153
3311 BD Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 20:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 20:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 15:00
Zondag Gesloten
skyline-visual