Slagwerkkwartet Alumni Amsterdam –75 jaar Amerikaans slagwerk

Krachtig slagwerkfeest

Plusprogramma: Een inleiding wordt verzorgd door Arnold Marinissen, componist, slagwerker, docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Dit slagwerkfeest viert de kracht en de rijkdom van slagwerkmuziek uit Amerika met werk van onder meer John Cage, Steve Reich en Philip Glass. Deze muzikale uitvinders en trendsetters maakten voor het eerst verbindingen met muziek uit diverse culturen en Westerse muziek. Reich en Glass stonden aan de wieg van minimal music, een stijlvorm met subtiele variaties, die nog steeds gebruikt wordt in hedendaagse pop en dance muziek.

John Cage overleed in 1992 en werd door Arnold Schönberg betiteld als uitvinder, zette in de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw slagwerkensemble als instrumentale bezetting definitief op de kaart.

Met vier toptalenten vers van het Conservatorium van Amsterdam, waaronder: Maikel Claessens. Hij speelt onder meer in Lunatree en Mallet Collective Amsterdam. Daarnaast heeft hij een marimbaduo met Ramon Lormans en speelt hij regelmatig met het Nederlands Blazers Ensemble en philharmonie zuidnederland. Maikel doceert aan het Rotterdams Conservatorium, de Sweelinck Academie aan het Conservatorium van Amsterdam, het Leerorkest en de Muziekacademie van de Internationale School van Amsterdam.

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin - Machine 3 Energiehuis
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht
Contactgegevens
skyline-visual