Schaapscheerfeest (WESTERN)

Op woensdag 5 juni is het schapenscheerfeest bij Weizigt. Deze dag wordt het terrein rondom Stadsboerderij Weizigt omgetoverd tot een waar ‘western dorp’. Van 13:00 tot 16:00 uur kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei gratis activiteiten in het stoere thema western.

Natuurlijk worden de schapen geschoren, maar ook zijn er springkussens en kunnen kinderen wol spinnen, heel veel spelletjes doen en op het (nét echte) rodeostier! Wie kan er het langst op blijven zitten? Kinderen mogen verkleed komen, zodat ze helemaal opgaan in de robuuste, landelijke omgeving, zoals in de 19e eeuw. Op het grasveld naast het Koetshuis vindt je een stormbaan waar kinderen de fysieke uitdaging aan kunnen gaan!

Deze woensdag proef je iets van het Wilde Westen, want er loopt een heuse boef rond! Hij probeert de wol van de net geschoren schapen te stelen… We hangen ‘wanted-posters’ op, zodat de bezoekers ons kunnen helpen de schurk te vangen. Gelukkig is er ook een onbevreesde sheriff aanwezig die, met de hulp van onze bezoekers, de boef gevangen wil nemen!

Het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt is open van 09:00 tot 17:00 uur en het Schapenscheerfeest vindt plaats tussen 13:00 en 16:00 uur.

Adresgegevens
Van Baerleplantsoen 30
3314 BH Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag t/m zondag 09:00 - 17:00
skyline-visual