Scapino Ballet Rotterdam – The Great Bean

Scapino Ballet Rotterdam combineert een succesproductie uit 2013 met een nieuw dansstuk van twee opkomende Griekse dansmakers. Vaudeville, variété en de magie van het circus vormden de inspiratiebronnen voor Ed Wubbes ‘The Great Bean’, dat zich afspeelt in de roaring twenties, de jaren ’20 van de vorige eeuw. De opkomst van Hollywood, jazz en dansstijlen als tapdans en charleston vormen het decor voor een ‘perfect uitgevoerde parade van showy dans, verleidelijke damessolos, circusacts en goocheltrucs’ (Het Parool ****).

‘The Great Bean’ laat een opwindende wereld zien, vol glitter en glamour, maar ook met donkere kanten en verborgen tragiek. De muziek draagt bij aan de broeierige sfeer. Het Griekse choreografenduo Danae & Dionysios won vorig jaar de grootste dansprijs ter wereld tijdens de Rotterdam International Duet Choreography Competition. Dat stelde hen in staat bij Productiehuis Theater Rotterdam het sfeervolle en indringende ‘Free at last’ te maken, dat door de intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer een overweldigende ervaring is.

75 jaar Scapino Ballet
Hoe toveren we kinderen weer kleur op de wangen? In 1945 richtte een groep kunstenaars met dit doel Scapino Ballet op. Het eerste professionele dansgezelschap voor de jeugd ter wereld is inmiddels het oudste dansgezelschap van ons land. De kinderen van toen werden het volwassen publiek van nu. De sprookjesballetten werden nieuwe creaties van eigentijdse makers. Maar nog altijd met dezelfde bevlogenheid van 75 jaar geleden.

Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Kassa geopend 1 uur voor aanvang voorstelling.
skyline-visual