Samir Calixto – W

Krachtige, ontroerende dansvoorstelling

Samir Calixto was eerder te zien in Kunstmin met 4 Seasons, M, en Summa. Na het indrukwekkende M, een stuk voor vijf mannen op muziek van Mahler, begeeft choreograaf Samir Calixto zich opnieuw op het kruispunt van dans en de filosofie van Nietzsche. W is in alle opzichten het spiegelbeeld van M: een stuk waarin vijf danseressen de kracht, woede en wellust voelbaar maken die in de mythes en archetypes rond vrouwen zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Wat Mahler was voor M is Wagner voor W.

Op een moderne bewerking van diens liefdesdrama Tristan en Isolde toont Calixto onze obsessieve zoektocht naar de waarheid, nu vanuit het vrouwelijk perspectief. Door Calixto’s meedogenloze lichamelijkheid worden bij de danseressen de lagen afgepeld en komen hun kwetsbaarheden en barbaarsheid naar boven. De vrouwen ondergaan een intens ritueel van overgave, wellust en opoffering, totdat de puurheid van het bestaan wordt bereikt.

Calixto maakte eerder indrukwekkende bewerkingen op klassieke muziek. Dat waren onder meer: Winterreise (Schubert), 4 Seasons (Vivaldi) en Summa (Arvo Pärt).

Adresgegevens
Schouwburg Kunstmin - Machine 3 Energiehuis
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht
Contactgegevens
skyline-visual