Rifkin's Festival

In verband met de Corona maatregelen zijn de meeste evenementen tot 19-01-2021 afgelast.

Een humorvolle liefdesfilm met een filmfestival als decor

Première

De 49e speelfilm van de New Yorkse meesterregisseur Woody Allen is een romantische comedy, waarmee hij opnieuw een ode brengt aan de liefde. Dit thema schraagt nagenoeg zijn hele oevre. Dit keer draait het echtpaar Mort en Sue Rifkin (Wallace Shawn & Gina Gershon). Hij is een gepensioneerde filmprofessor, met een gemankeerde schrijversambitie. Zij een frivole PR-agent in de filmbusiness. Zij moet haar werk doen op het Filmfestval van San Sebastian en hij gaat maar mee. Hun huwelijk is opgedroogd, Mort vermoedt ontrouw en hij heeft weinig waardering voor de oppervlakkige films waar Sue zich zo voor inzet. Hij houdt van het werk van de Europese grootheden als Fellini, Bergman en Bunuel.

Mort verveelt zich vooral. Dat leidt tot neurotische mijmeringen, komisch gestuntel en vage hartklachten. Totdat hij weer een liefdesvlammetje ontdekt  als hij cardioloog Jo Roja (elena Anaya) bezoekt, die ook van die filmklassiekers houdt. Zijn leven krijgt weer energie en hij begint te dromen. Dromen waarin hij zijn eigen perikelen plaatst in beroemde scènes van zijn geliefde films. Waarmee Allen zijn grote voorbeelden eert.

Dit humorvolle liefdesgedoe wordt zonnig en kleurrijk verbeeld door de beroemde cameramaan Vittorio Storaro, in het glamourvolle en luxe decor van de Spaanse?Baskische kustplaats. Sebastian

de Volkskrant: “ filosofischer … grappiger en milder..

Gerelateerde events

Dordrecht Door de Jaren Heen vrijdag 5 februari 2021, 19:00 - 20:29
Dordrecht door de jaren heen. vrijdag 5 februari 2021, 19:00 - 23:00
skyline-visual