QT8: The First Eight

Dynamische documentaire over een exceptionele filmmaker

Première

Natuurlijk is regisseur Quentin Tarantino een fenomeen! Toonaangevende verbinder van Hollywood en arthouse. Grensverlegger in humor, geweld en dialogen. Deze documentaire tjokvol herkenbare filmfragmenten en wonderlijke anekdotes van zijn geliefde acteurs en actrices, werpt veel licht op zijn makerschap en persoonlijkheid.

Vol bewondering vertellen vaste acteurs als Samuel L. Jackson, Christopher Waltz, Harvey Keitel en vele anderen over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino. Over hoe beroemde scènes tot stand kwamen, hoe liefdevol hij omgaat met zijn acteurs/actrices en hoe alles met alles verbonden wordt in zijn films.

Hij is een autodidact die op 15-jarige leeftijd school verlaat en volkomen overtuigd van zijn eigen artistieke kunnen, meteen vanaf het begin alles op zijn eigen en unieke manier doet. Zijn filmsets zijn ‘hard-working movie parties’ waar zijn wil wet is, maar hij ook een sfeer creëert van gezamenlijke opwinding en ontdekking. Achter de camera schatert hij om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction. Van de armoedzaaier die hij was toen hij nog bij iemand op de bank moest slapen tijdens de opnames van Reservoir Dogs maakt, via de man die John Travolta en Pam Grier weer groots terugbrengt in de spotlights tot de grootverdienende sterrenmagneet die hij nu is.

The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
Maandag16:00 - 00:00
Dinsdag16:30 - 00:00
Woensdag14:00 - 00:00
Donderdag16:30 - 00:00
Vrijdag14:00 - 00:00
Zaterdag14:00 - 00:00
Zondag12:00 - 00:00
skyline-visual