(geen onderwerp)

M

masja ottenheim

aan mij
13 minuten geleden

Details

Portrettenreeks

“Toen Diana in een bepaalde wijk kwam wonen, was er heel veel weerstand vanuit de buurt, want: Er komt een dakloze aan!”, aldus Masja. “Maar toen ze Diana leerden kennen bleek ze juist heel vriendelijk te zijn. Het gaat over vooroordelen en mensen in hokjes stoppen om het bestuurbaar te maken, terwijl er soms buiten de hokjes om mogelijkheden voor het oprapen liggen.

Allerlei soorten mensen
Diana bijt de spits af in de portettenreeks. Ze heeft zelf ervaren waar de zorg al beter geregeld wordt en waar het nog beter kan. “Je komt in de opvang met allerlei soorten mensen: die net detentie achter de rug hebben, met verslaving. Je zit met al die mensen samen in één groep. Maar ze gaan nu proberen te kijken of je die groepen uit elkaar kan houden. Vooral voor de vrouwen is dat nodig. Er zijn zeventig man binnen met een groep van zes vrouwen die daar tussen zit. Dat zou je eigenlijk in een aparte vleugel moeten doen.”

Diana woont nu met twee andere vrouwen in een nieuw opvangproject. “Je hebt een mannen- en een vrouwenhuis. Je kan zien dat dat veel beter werkt. Je hebt veel meer rust om je heen. Dat is veel beter dan de grote maatschappelijke opvang. Je woont rustiger. Ze hebben de mensen geselecteerd. Je mag geen verslaving hebben of geweldsachtergrond en je moet bepaalde dingen al op de rit hebben. Je woont in een woonwijk, dat is een heel andere invalshoek dan op de Kasperspad. Wij zijn de eerste twee huizen die zo gestart zijn. Het is een pilot.”

Documentaire
Het eerste portret vindt plaats op 30 september van 19.30 tot 22.00 uur. Het programma bestaat uit de vertoning van een documentaire over Diana Mast, een optreden van zangeres Sien en na de pauze een nabespreking van de film. DOOR bevindt zich aan de Spuiboulevard 220.

Programma:
19.30 uur inloop
20.00 uur: start film
21.00 uur: optreden Sien van Laarhoven
21.15 uur” nabespreking olv Mirjam van der Hoek

Door Dordrecht
Spuiboulevard 220
3311 GR Dordrecht
Contactgegevens
Openingstijden We controleren regelmatig de openingstijden, we adviseren je daarom om ook altijd de website van de locatie zelf te checken. Mocht je een tip of wijziging hebben geef deze dan door via deze link
MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag11:00 - 17:00
Donderdag13:00 - 21:30
Vrijdag11:00 - 23:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

Gerelateerde events

Pintxos Friday in Post! vrijdag 30 oktober 2020, 12:00 - 14:00
Nick Cave Tribute vrijdag 12 maart 2021, 20:00
Nick Cave Tribute vrijdag 6 november 2020, 20:00
skyline-visual