Opvliegers 5 – Op Safari – 21:00u

Deze voorstelling wordt vanavond twee keer gespeeld bij Kunstmin. Om 19:00 uur en om 21:00 uur. Duur: circa 60 minuten.

Opvliegers 5: Op Safari’ is het vijfde deel in de succesvolle reeks vriendinnencomedy’s. Dit keer maken de vriendinnen Zuid-Afrika onveilig. The Big 4 gaat op zoek naar The Big 5! Loes (Rian Gerritsen), Joke (Anouk van Nes), Shirley (Joanne Telesford) en Moniek (Sandra Mattie) verliezen zich in safari’s, wijn proeven en bloedhete overnachtingen in een tent.

Het verhaal
Loes gaat voor een fotoshoot naar Zuid-Afrika. Omdat het kan, plakken de vriendinnen daar meteen een kleine vakantie aan vast, maar er is van alles aan de hand. Moniek heeft een diagnose gekregen die veel impact op haar leven heeft. Shirley heeft mannen afgezworen, Joke maakt zich op voor een nieuwe start, en Loes is verliefd op een oudere man. En dat alles speelt zich af tegen de achtergrond van hun Safari, waarbij er ook nog een neushoorn op de foto moet.

Herkenbaar en realistisch
Dit keer krijgen de personages te maken met meer dan alleen de lichamelijke ongemakken van de overgang. Interessante thema’s die bij deze levensfase horen, worden aan de kaak gesteld: van vragen als ‘is dít nu alles?!’ tot aan omgaan met vrouwelijkheid, rouwverwerking, gewichtstoename, en hoe te leven met een ongeneselijke ziekte.

Martin Michel, regie; Rian Gerritsen, Anouk van Nes, Sandra Mattie en Joanne Telesford, spel; Jeroen Sleyfer, muziek

‘Diverse verwijzingen naar de ongemakken van de overgang, ouder worden en verandering in uiterlijk, totdat zo een actueel thema als borstkanker ter sprake wordt gebracht. Zo verandert de comedy naar het tonen van de onvoorwaardelijke vriendschap die deze vrouwen voor elkaar voelen. Een waardige afsluiting van de reeks Opvliegers.’ – Theaterparadijs

skyline-visual